Megállították a Debrecent


Kapaszkodik az Újpest.

Selan és Duschek remeklésének köszönhetően győzött az újpesti csapat a Debreceni DEAC ellen a jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján.

A hazaiaknál Duschek idei második mérkőzését játszott, közel másfél hónap után visszatérve, míg a 17 éves Balázsi Márton ezúttal debütált. A DEAC keretében már nem volt ott Blake Orban, aki távozott a klubtól.

Jó tempóban indult a meccs, nem óvatoskodtak a felek. Az UTE rögtön első emberelőnyét kihasználta, a 6. percben Benk lőtte be közelről Bodó nagyszerű passzát. A másik oldalon nem éltek az első fórral, de kisvártatva Hári egyenlített, bár itt is inkább az assziszt volt látványos: Kulesov a kapu mögülről, a társainak háttal állva passzolt.

A második harmad elején Selan gyors góljával újra vezettek az újpestiek. Ekkor – az első harmaddal ellentétben – a lila-fehéreknek volt több helyzetük. A 37. percben pedig növelte a különbséget az UTE, Selan távoli lövésébe Szabad tette bele az ütőjét.

Az utolsó felvonás páros kiállítást hozott, a négy a négy elleni játék alatt pedig Selan ismét betalált. A debreceniek reményeit Szűcs hozta vissza, sorozatban harmadik meccsén szerzett gólt. A DEAC nagyon küzdött, hogy még közelebb zárkózzon, de Szűcs lövése a kapuvasról kivágódott. Az UTE viszont egy újabb megpattanós góllal eldöntötte a meccset, Benk nyúlt bele Selan lövésébe.

Az UTE ezzel visszavágott a debrecenieknek a két héttel ezelőtti 8-1-es vereségért, és feljött a negyedik helyre, a debreceniek továbbra is a másodikak.

Eredmény
Újpest – Debreceni DEAC 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei