A lányok is elkezdik


A Szeghalmi – Bonca, vagy a Tóth – Laboncz duó örülhet-e a végén.

Szerdán indul útjára a román női vízilabda-bajnokság 2020-2021-es idénye. A román szakszövetség egyben nyilvánosságra hozta a pontvadászat teljes menetrendjét.

A bajnokságban sajnos mindössze három csapat vesz részt és mindhárom bukaresti: a Steaua, a Rapid és a Dinamo. Nem kell sem túlságosan nagy jósnak, sem nagy szakembernek lenni ahhoz, hogy kijelentsük: a bajnoki cím esélyese a két címvédő, a Steaua és a Rapid.

Igen, nem tévedés, két címvédőről beszélhetünk, mivel a koronavírus miatt félbeszakított tavalyi kiírás aranyérmét a Román Vízilabda Szövetség megosztva ítélte oda a két riválisnak. Az egy hónappal ezelőtt lejátszott Román Kupa pedig igazolta: az erőviszonyok nem változtak, a Dinamo nem nagyon tud beleszólni a Steaua és a Rapid párharcába.

A Román Kupát egyébként a Szeghalmi Krisztina és Bonca Xénia fémjelezte Steaua nyerte, ám Tóth Johanna és Laboncz Nikolett rapidos csapattársai nyilván szeretnének visszavágni. A Mocanu Erikával felálló Dinamo pedig igyekszik legalább a mérleg nyelve lenni.

Ami a pontvadászat lebonyolítását illeti, öt tornán mérik össze majd erejüket a csapatok. Valamennyi torna helyszíne értelemszerűen Bukarest lesz. A tervek szerint ebben az esztendőben a november 18–22. közötti debütöt még egy viadal követi december 15-19-én. Ezt követően február 10-14., majd március 24-28., végül pedig május 24-28. a további tornák tervezett időpontja.

Ezzel nagyjából párhuzamosan zajlanak majd az utánpótlás-bajnokságok küzdelmei a 2002-03, a 2004–05 és a 2006–07 között születettek között.

fotó: www.sportclasic.ro/

 

A rovat legfrissebb hírei