Nem lesz magyar-„román” Ljubljanában


Törölték a világbajnokságot.

A koronavírus-járvány miatt szinte minden világbajnokságot törölt a 2020/21-es idényben a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szerdai tanácsülésén.

Az illetékes testület egyhangúlag, a pandémia kitörése után létrehozott szakértői csoport ajánlására döntött így. Szinte mindenhol a világban beutazási tilalmak vagy szigorú karanténkötelezettségek vannak érvényben, a szervezők sem tudnák végezni a munkájukat, ezen kívül a nem felnőtt korcsoportokban a szülők sem biztos, hogy elengednék gyermekeiket – áll az IIHF szerdai közleményében.

Ennek fényében biztossá vált, hogy elmarad a májusi ljubljanai divízió I/A csoportos világbajnokság, amelyen a házigazda Szlovénia mellett, Ausztria, Dél-Korea, Franciaország, Magyarország és a többségében székelyföldi sportolókból álló romániai válogatott lett volna érdekelt...

Az elit női vb-ről - amelynek elvileg áprilisban ad otthont Kanada egy év csúszással -, a május-júniusi minszki, rigai közös rendezésű férfi elit vb-ről, az áprilisi, egyesült államokbeli U18-as férfi elit vb-ről, valamint a 2021 augusztusára halasztott férfi olimpiai selejtezőről ezúttal nem született döntés, változatlanul a programban maradtak. Az elit női vb-n és az ötkarikás selejtezőn a magyarok is érdekeltek.

Az IIHF ezúttal 18 tornát, összességében 28 eseményt törölt a 2020/21-es versenynaptárában.

Fotó: iihf.com

A rovat legfrissebb hírei