Egy csoportban lehet Magyarország és Románia


A szerbek nemcsak a magyarokon, hanem a románokon is segítettek.

Újabb magyar foci csoda, újabb román bukta a labdarúgó Nemzetek Ligája szerdai zárónapján. Így foglalhatóak össze a történtek nagyon röviden.

Egyúttal pedig kialakult a labdarúgó világbajnokság selejtezőinek kalapbeosztása is a megszerzett koefficiensek alapján.

Korábban úgy nézett ki, hogy Magyarország és Románia egyaránt a harmadik kalapban lesz a sorsolás előtt. Ám ez végül borult köszönhetően a Szerbia – Oroszország (5–0) találkozónak. Az orosz vereség és a román döntetlen eredményeképpen ugyanis a két válogatott helyet cserélt: Románia felkerült a második kalapba, míg Oroszország lecsúszott a harmadikba.

Ez pedig az is eredményezheti, hogy a december 7-ei világbajnoki selejtezőcsoport sorsoláson Románia és Magyarország akár egy csoportba is kerülhet.

A selejtező első szakaszában tíz csoportban küzdenek a csapatok, a tíz csoportgyőztes egyenes ágon kijut a tornára, a tíz 2. helyezett és a Nemzetek Ligájából érkező két csapat pedig három különböző ágon mérkőzik meg – az idei Eb-pótselejtezőkhöz hasonlóan – a maradék három helyért.

Kalapok
1. kalap: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia.
2. kalap:
Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia.
3. kalap:
Oroszország, Magyarország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország.
4. kalap:
Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Grúzia, Luxemburg.
5. kalap:
Örményország, Ciprus, Feröer, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra.
6. kalap:
Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino.

Fotó: magyarfutball.hu

A rovat legfrissebb hírei