Tovább tart a csíki csapat veretlensége


Zsinórban az ötödik.

 Győzelem, döntetlen, döntetlen és győzelem. Ez volt az elmúlt négy meccsen, ami a labdarúgó másodosztályban érdekelt FK Csíkszereda mérlegét illeti. Ezúttal, a 13. fordulóban, annak a CS Mioveninek voltak a vendégei Valentin Suciu tanítványai, akik a legutóbbi idényben nagyon közel voltak a feljutáshoz és ebben a szezonban is azt célozták meg.

A találkozó esős, hűvös időben rajtolt el – eközben Csíkszeredában havazott –, amely a csíki alakulat indított jobban és bátrabban. A 8. percben meg is volt a vezetés: Schieb tört be a tizenhatosba és gyorsaságával megverte Oanceat, majd remekül gurított Rotar elé, aki a jobb alsóba rúgta és megszerezte első gólját.
 
Ezt követően is az FK volt jóval aktívabba. Rotar, Schieb, Bauza és Eder került helyzetbe, de vagy a hazaiak kapusa, vagy a védelem tisztázni tud az utolsó pillanatban. Közel fél óra kellett elteljen, hogy a hazaiak is felvegyék a tempót, helyzeteket alakítsanak ki, majd a 35. percben egyenlítsenek. Rusu tört be a büntetőterülten belülre, akivel szemben Gyenge szabálytalankodott. A megítélt büntetőt a sértett végezte el, hibátlanul. 
 
A hajrában a hazaiak a vezetést is megserezhették volna: Massaro lövését Gyenge nem tudta megfogni, a kipattanóra Rusu csapott le, ám lövését Apró a gólvonalról ki tudta rúgni.
 
Szünet után az 51. percben Rotar kissé könnyedén kapta meg második sárgalapját, így tíz emberrel maradt az FK. Mínusz egy emberrel is igyekszik helyt állni az FK és helyzeteket kialakítani. A gólhoz is közel jártak, de Csürös nem élt a lehetőséggel. A védelemben jól muzsikált a csíki csapat, így a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni velük.
 
Az FK ötödik meccse veretlen és a 16 megszerzett ponttal a 13. helyen állnak. A felsőházi rájátszást érő hatódik helytől négy pontra vannak, ami nem behozhatatlan hátrány a hátralevő nyolc fordulóban, bár nagyon szoros a mezőny.
 
Liga II., 13. forduló
CS Mioveni – FK Csíkszereda 1–1 (1–1)
Gólszerzők: Rusu (36. – büntetőből), illetve Rotar (8.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei