Elbukta a szuperrangadót Bölöni csapata Videóval


A Pao három éve nem tudott nyerni az Oli ellen, Pireuszban pedig ennél is régebben győzött.

A görög labdarúgó Szuper Liga 9. fordulójában rendezték a bajnokság szuperrangadóját, ami az utóbbi évek trendjének megfelelően az Olympiakosz győzelmével ért véget, amely 1-0-ra győzte le Bölöni László csapatát, a Panathinaikoszt. Ez már az athéni zöld-fehérek negyedik veresége a szezonban, zsinórban pedig a második.

A találkozó egyetlen találatát a görög válogatott Kosztas Fortunisz szerezte a 22. percben. A hazaiak előnyét ennél is jobban tükrözi azonban, hogy 57%-ban birtokolták a labdát, a kaput eltaláló lövések aránya pedig 3-1 a javukra. Igaz, kapu felé a Pao játékosai lőttek többször, szám szerint ötször, szemben a hazaiak három kíséretével.

Highlights: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Olympiacos.org

(null)

Ami egyrészt azt mutatja, hogy a piros-fehérek valamennyi kísérlete kaput talált, másrészt pedig újfent bizonyítja: a Pao hatalmas gondban van támadásban: az eddigi 9 fordulóban alig 7 gólt szereztek a zöld-fehérek, egy találatnál pedig csak két meccsen szereztek többet. Más kérdés, hogy ebből is csak egyet tudtak megnyerni.

A Panathinaikosz legutóbb három évvel ezelőtt, 2017 októberében tudta legyőzni az ősi rivális Olimpiakoszt, míg Pireuszban ennél is régebben, még 2013 márciusában nyert utoljára.

Ebben a szezonban a szombati már a negyedik veresége volt a csapatnak és érdekesség, hogy mindannyiszor 1-0-ra maradt alul, ami ismételten a támadó szekció gyengeségét bizonyítja. Akárcsak az, hogy kilenc bajnokin mindössze három játékos tudott gólt szerezni a csapatban: a spanyol Carlitos 4, az olasz Federico Macheda 2, a görög Anasztasziosz Hacijovanisz pedig egy találatnál tart.

Bölöni mérlege pedig két-két győzelem és egy döntetlen a Panathinaikosz kispadján, a csapat pedig 9 forduló után 9 ponttal a 9. helyen áll a tabellán.

fotó: facebook.com/OlympiacosFC

A rovat legfrissebb hírei