Egygólos meccs Brassóban


Tőke lehúzta a rolót.

 Rangadót rendeztek a jégkorong Erste Ligában, amelyen a Ferencváros-Telekom a Brassói Corona vendége volt. 

Annak a Brassónak, amely keretének zöme a közelmúltban átesett az új koronavíruson és hétfőn szabadultak a karanténból. Ennek fényében Dave MacQueen-nek nem sok ideje volt újra összerázni csapatát.
 
Ez pedig meg is látszott az első harmadban. A GYHK-t egy nappal korábban szétlövések után legyőző Ferencváros alaposan próbára tette a hazaiakat. Tőke Zoltán viszont parádézott a hazai kapuban.
 
A második harmadtól kezdve kezdett kijönni a szorításból a Brassó, de a gólok sem az egyik, sem a másik oldalon nem akartak jönni. Olyannyira nem, hogy a rendes játékidő 0–0-val ért véget. Ez pedig nem egy megszokott forgatókönyv a jégkorongban.
 
A hosszabbítás is hasonló forgatókönyv szerint folytatódott és amikor már mindenki készült volna a szétlövésekre Radim Valchar eldöntötte a bónuszpont sorsát.
 
A Brassó így továbbra sem talált legyőzőre rendes játékidőben, és hétfőn a Dunaújváros ellen folytathatja sorozatát. A Fradi három pontot visz haza első erdélyi túrájáról, és nem vette át a vezetést a tabellán.
 
Erste Liga
Brassói Corona – Ferencváros-Telekom 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – h.u.
Gólszerző: Radim Valchar (65.).
 
Mestermérleg
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: – Jó találkozott vívott két jó csapat. Nem csaphatjuk be magunkat, az első harmad rendben lévő volt, de nem játszottunk egy hónapja, csak háromszor edzettünk. Az ellenfél frissebbnek tűnt, néha nagyon ránk jöttek, és bár az ő kapusuk is jól védett, a miénk még jobb volt. Szerencsénk is volt, de büszke vagyok a srácokra.
 
Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: – Igazán jó mérkőzés volt, mindkét csapat keményen dolgozott. Megvolt az esélyünk betalálni, de jól védekezett az ellenfél, a kapusuk is jól teljesített. Jól játszottunk, de gól nélkül nem lehet nyerni. Az ellenfél megérdemelte a két pontot.
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei