Az első hazai győzelem


Ex-csíkiak vezetésével nyert a Vasas.

 Rég nem látott nap volt a vasárnapi a jégkorong Erste Ligában, hiszen nem kevesebb, mint három összecsapást is rendeztek.

MAC HKB Újbuda – UTE 6–4 (2–1, 3–2, 1–1)
 
A nap egy gólokban és fordulatokban gazdag összecsapással indult, amelyen az éllovas MAC HKB Újbuda az Újpestet fogadta. A vendégek a második harmad elejéig tartani tudták a lépést, hogy a mérkőzés feléhez érkezve a MAC háromgólos előnyre tegyen szert. Innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára, bár a 46. percben feljöttek mínusz egyre, de az egyenlítő találat már nem jött össze.
 
Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 4–1 (0–0, 1–1, 3–0)
 
Gyergyószentmiklóson a GYHK második hazai meccsére és első győzelmére készült. Az ellenfél a Dunaújvárosi Acélbikák voltak. Az első harmadban több volt a gyergyói helyzet, ám gól nem született egyik oldalon sem. A 25. percben Koskiranta a harmadik hazai fórt már kihasználta. Szappanos a 36. percben egyenlített.
 
Az utolsó harmadra fokozta a nyomást a Gyergyó, és Troncinsky meg is szerezte első találatát új csapatában. Mazurek véglegest kapott, befejezte a meccset. Dansereau emberelőnyben közel járt az egyenlítéshez, de a kapuvasat találta el. Az utolsó tíz percben a GYHK bebiztosította a győzelmét, előbb Szigeti szólóból volt eredményes, majd Csergő egy kontra végén talált be.
 
A Gyergyó a Titánok ellen folytatja hétfőn, a DAB-ra pedig a Brassó vár.
 
Debreceni DEAC – Opten Vasas HC 1–5 (0–0, 1–3, 0–2)
 
A nap legnagyobb meglepetését a Vasas Opten HC okozta, amely a Debreceni DEAC vendége volt. A Vasas pedig két új légióssal érkezett meg Debrecenben, ám egyikük sem ismeretenként. A csatár Makszim Vesutkin a gyergyói és a csíki csapatot is megjárta, míg a hátvéd Kalvis Ozols korábban egy évet lehúzott a Sportklubban.
 
Ha nem is az ők vezérletükkel, de az ők hathatós közreműködésükkel a Vasas 5–1-essikert könyvelhetett el. Vesutkin egy gólpasszal, míg Ozols egy góllal és egy gólpasszal vetett észre magát.
 
Fotó: Gyergyói HK – facebook

A rovat legfrissebb hírei