Hiába ontotta a gólokat Laboncz, a Rapid nem bírt Szeghalmival és a Steauával


A Steaua fölényét hozta az első bajnoki torna.

A Bukarestben szerda és vasárnap között megrendezett tornával kezdetét vette a román női vízilabda-bajnokság. A helyszín adta magát, hisz a pontvadászatban mindössze három fővárosi gárda vesz részt.

A várakozásoknak megfelelően a Steaua fölényét hozta a torna, a nemrég a Román Kupát megnyerő gárda ugyanis hozta a két papírforma-győzelmet a Dinamo ellen (7-5, 12-6), majd a legfőbb rivális Rapidot is legyűrte – igaz, mindkét esetben hatalmas harcban.

Főleg az első összecsapás sikerült parádésra a tavalyi szezon két megosztott bajnoka között. A csütörtök esti rangadón hiába dobott öt gólt Laboncz Nikolett, egyet pedig Tóth Johanna, ez sem volt elég ahhoz, hogy a Rapid megverje a Steauát: a katonacsapat ugyanis Szeghalmi Krisztina (fotó) 4, Bonca Xénia egy találatának köszönhetően is végül 13-12-re nyerni tudott.

Hasonlóan kiélezett csatát hozott a két vetélytárs vasárnapi zárómérkőzése is, amelyet a Steaua 10-9-re nyert meg. Szeghalmi ezen a találkozón 4-szer, Bonca kétszer talált be, a másik oldalon pedig Laboncz 3-szor.

Ami a Rapidot illeti, nem csak a Steaua ellen hullajtott el pontokat, hanem némi meglepetésre a Dinamo elleni is (7-7), így máris komolyabb hátrányból várhatja a december közepi folytatást.

A nyitótornát végül Laboncz 11, Szeghalmi 9, Bonca és Tóth pedig egyaránt öt góllal zárta.

fotó: www.facebook.com/rou.womensw/ Lavinia Pavel

A rovat legfrissebb hírei