Második helyen telel a Szejke SK


Tordán kezdődött el a szezon a férfi kézilabda-bajnokság C csoportja

Hosszas várakozás után rajtolt el hétvégén a férfi kézilabda másodosztályú bajnokság, amelyben a Székelyudvarhelyi Szejke SK is érdekelt. A Sipos Lóránt által felkészített udvarhelyi csapat a tordai buboréktornán a házigazda Potaissa II-vel, a Kolozsvári U-val és zárásként a Temesvári Polival mérte össze erejét.

Nyitásként a jól összeszokott Tordai Potaissa II volt az ellenfél, akikkel szemben jól indított a Szejke SK, ám a mérkőzés előrehaladtával visszaesett a teljesítményük és a házigazdák kezdték diktálni a tempót. Rendre náluk volt a vezetés, igaz minimálisnak volt mondható, hogy a félidőt végül döntetlennel zárják. A második félidőre felrázta csapatát Sipos és sikerült három-négygólos előnyt kovácsolni, amelyet a találkozó végéig meg is tartottak.

Másnap a két évvel ezelőtt még első ligában szereplő Kolozsvári U volt az ellenfél. A Szejek ekkor is jobban kezdett, de hullámvölgybe kerültek. Sem a támadások, sem a védekezés nem akart összeállni és ezt a fiatal kolozsvári csapat kihasználta. Öt góllal mentek a szünetre. A második felvonásra megváltozott a Szejke játéka. Sőt az 55. percben már a vezetés is megvolt, de ekkor újabb pontatlanságok jöttek a játékba, amelyek végzetesek voltak, így vereség lett a vége.

A záró napon a Temesvári Poli volt az ellenfél. Az első félidőben még partiban volt a bánsági alakulat, de a második 30 percre valósággal bedarálta ellenfelét az udvarhelyi alakulat. Kétgólos hátrányból végül kilencgólos győzelem született.

A Székelyudvarhelyi Szejke 6 ponttal zárta a tordai tornát és a második helyen várhatja a folytatást a Segesvári VSK mögött. A román szövetség döntése értelmében három további ilyen teremtornára kerül sor az alapszakasz során. A második, négyfordulós turné 2021. január 21. és 24. között lesz, a harmadik február 19-21-én, a negyedik (szintén négyfordulós) pedig március 18. és 21. között.

A hétvégi tornán a nyolc csapatból hét jelent meg. A Nagybányai Kézilabda Akadémia nem jelent meg, így minden meccsét 10-0 arányban veszítette el.

Férfi A-osztályos bajnokság, C-csoport
Tordai Potaissa II. – Székelyudvarhelyi Szejke SK 27–31 (15–15)
Szejke SK:
Orbán (8/20) – Kónya 2, Komporály 5 (2), Szabó Benjámin 4, Fekete 3, Pál Szilárd 3, Jére 5. Csere: Jobb (4/7), Csibi 3, Tăuțean 3, Mihály, Katona 2, Palatka, Szilveszter, Hadnagy, Tófalvi Krisztián.

Kolozsvári U – Székelyudvarhelyi Szejke SK 26–24 (15–10)
Szejke SK:
Orbán (3/15) – Csibi 6, Komporály 5 (2), Fekete 2, Tăuțean 2, Kónya 2, Jére 2. Csere: Jobb (6/11), Mihály 1, Szabó 1, Pál Szilárd 3 (1). Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Székelyudvarhelyi Szejke SK – Temesvári Poli CSU 31–22 (11–13)
Szejke SK:
Jobb (4/12) – Csibi 4, Komporály 8 (4), Pál Szilárd 2, Fekete 1, Kónya 4, Jére 1. Csere: Orbán (9/9), Mihály 2, Tăuțean 1, Szabó 2, Katona, Palatka 5, Szilveszter 1, Tófalvi Krisztián, Hadnagy. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei