Sepsi OSK: cserék szállították a győzelmet


Negyedik helyen a háromszékiek.

 Giurgiuban az Astra stadionjában lépett pályára a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a román labdarúgó-bajnokság 11. játéknapján. Az ellenfél viszont nem a sereghajtó Astra volt, hanem a Chindia Targoviste, amely eddig derekasan helyt áll az idei szezonban.

Mondhatni tabellaszomszédok csatája volt.
 
A kéthetes szünet jól is jött a Sepsinek, meg nem is. Egyrészt volt idő kiheverni a Cliniceni ellen elszenvedett vereséget és a Nagyszeben elleni ikszet, ugyanakkor a szünetben három koronavírusos esetre is fény derült…
 
A Chindia a szokásához híven a biztos védekezésre és az ellentámadásokra rendezkedett be. És mégsem ez volt a nyerő taktika az első 45 percben, hanem a Sepsi védelemében hatalmasat hibázó Tincu – nem először téved a szezonban –, aki utolsó védőként nem találta el a játékszert és Dumitrascu bő 20 méterről a kimozduló Fernándes mellet a hálóba talált.
 
A második félidőre cserélt Leo Grozavu: Petrila és Fofana helyére érkezett Fülöp István, illetve Achachbar. Támadóbb felfogású játékosokról lévén szó várható volt a nagyobb OSK offenzíva.
 
Aktívabbak is lettek a zöldben játszó vendégek, de az igazi áttörést Aganovic játékba lépése hozta meg, aki a 69. percben egy 16 méterről jól helyezett lövést eresztett el, kiegyenlítve az állást.
 
A Sepsi nem állt le. Igyekezett nyomást gyakorolni a hazai védelemre, amely eddig biztos lábakon állt. Nyolc perc múlva pedig a szintén csereként beálló Achachbar volt eredményes. Szintén egy távoli lövéssel, megfordítva a meccset.
 
Fordult a kocka. Most a Chindia kellett volna támadjon, de a Sepsi biztos lábakon állt és esélyük sem volt a gólszerzésre.
 
Az OSK három pontjával feljött a tabella 4. helyére és két pontra közelítette meg a harmadik helyen álló Kolozsvári CFR-t.
 
Liga 1., 11. forduló
Chindia Targoviste – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (0–1)
Gólszerzők: Dumitrașcu (37.) ill. Aganovic (69,), Achachbar (77.)
 
Fotó: bazarmedia.ro

A rovat legfrissebb hírei