Közel volt a bravúr Torinóban, de…


Nem adta olcsón a bőrét a Ferencváros!

 Pár héttel korábban valósággal lelépte a Juventus a Ferencvárost Budapesten a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Igaz akkor ehhez kellett a Fradi védelme is…

Már a középkezdés után látszott, hogy a magyar bajnok kifejezetten bátor futballra készült, ugyanis még egy perc sem telt el, amikor Nguen egy távoli lövéssel próbálkozott, így a kapusok közül elsőként Szczesnynek akadt dolga. Amikor a Juventus már a saját térfelén letámadta a Ferencváros labdarúgóit, akkor gondot okozott a labdakihozatal, de ha kicsit visszább húzódtak a Zebrák, a zöld-fehérek is gond nélkül eljutottak az ellenfél kapujáig. Dibusznak először 14 perc után kellett nagyot védenie Dybala próbálkozásánál. Bár a torinóiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, a magyarok nem adták fel a támadásvezetés lehetőségét, labdaszerzés után mindig megindultak előre, egy ilyen gyors kontra végén az idei csoportkörben először vezetést is szereztek.
 
A Juventus hátrányban is csak meddő fölényben játszott, az FTC kontrái pedig továbbra is veszélyesek maradtak, egyszer Zubkov jó helyzetből lőhetett 20 méterről, de a védőt találta el, másik alkalommal pedig Nguen rossz labdaátvétele akadályozta meg a nagy helyzet kialakulását. Ronaldo egy jól eltalált lövéssel ugyan egyenlített, de a Ferencvárost ez sem vetette vissza, rögtön utána ígéretes lövőhelyzete akadt Zubkovnak és Heisternek is, azonban mindketten a bevetődő védőt találták el. A szünet előtti percekben kissé beszorult a Ferencváros, ám nem kapott gólt.
 
A térfélcserét követően is a torinóiak játszottak fölényben, de ekkor már a magyar csapatnak kevesebb ereje maradt ellenakciókra, egyre kevésbé tudta megtartani a labdát az agresszív hazai letámadás miatt. A Dibusz kapujára nehezedő nyomást jelezte, hogy Bernardeschi 17 méterről a bal kapufát találta el, nem sokkal később viszont a Ferencvárosnak ismét volt egy gyors kontrája, melynek végén megint egy utolsó pillanatban becsúszó védő mentett. Az utolsó húsz percbe lépve Ronaldo rontott ziccerben, pedig már kicselezte Dibuszt is, de a magyar kapus végül bravúrral mentett. Ahogy fogyott az idő, egyre idegesebbé vált a Juventus, a vendégvédelem pedig megőrizte stabilitását, így a jóval esélyesebb olasz együttes csak szórványosan tudott veszélyeztetni. Amikor már úgy tűnt, a Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva ponttal távozhat az Allianz Stadionból, Morata fejese és Dibusz szerencsétlen mentési kísérlete a Juventus javára döntötte el a meccset, pedig a Ferencváros pontszerzése korántsem lett volna érdemtelen.
 
A csoport másik meccsén simán nyert a utóbbi időben bukdácsoló Barcelona a Dinamo Kijev vendégeként.
 
Ezzel pedig eldőlt, hogy a Juventus és a Barcelona kéz a kézben jutott a sorozat nyolcaddöntőjébe, ahogyan az várható volt, míg a Ferencváros és a Dinamo ki-ki meccset játszik Kijevben, bár azelőtt lesz még egy Juventus – Dinamo, Ferencváros – Barcelona találkozó.
 
Bajnokok Ligája, G csoport 4. forduló:
Dinamo Kijev – FC Barcelona 0–4 (0–0)
Gól: Dest (52.), Braithwaite (57., 70., másodikat 11-esből), Griezmann (92.)
 
Juventus – Ferencváros 2–1 (1–1)
Gól: Ronaldo (35.), Morata (92.), illetve Uzuni (19.)
 
Az állás
1. FC Barcelona 12 pont – már továbbjutott
2. Juventus 9 – már továbbjutott
3. Dinamo Kijev 1
4. Ferencváros 1
 
Fotó: AFP, Miduel Megina
 

A rovat legfrissebb hírei