Kapaszkodik az FK Csíkszereda


Hatodik meccse veretlenek!

 Hiába a kora délutáni kezdés szinte átláthatatlan köd, illetve mínusz négy fok fogadta az FK Csíkszereda, illetve a Kolozsvári U játékosait Csíkszeredában a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának 14. játéknapján.

No meg az emlékek. Hiszen alig több, mint egy évvel ezelőtt a felek egymás elleni találkozóján, pontosabban 2019. szeptember 27-én az FK épp a kolozsváriak ellen avatta fel stadionja világítását. Akkor 1–1-re végződött a mérkőzés. A hazaiaktól Magyari Szilárd, míg a vendégektől Artur Craciun volt eredményes. Azóta mindketten Magyarországon játszanak a Soroksárnál, illetve a Honvédnél.
 
Ezt a mérkőzést az FK viszont nagyon határozottan kezdte és az első percektől kezdve igyekezték irányítani az összecsapást. Ennek a 19. percben lett meg az eredménye, amikor Bauza megpattanó lövése kötött ki a „piros sapkások” ketrecébe.
 
A gól után is az FK diktálta a tempót, ők voltak aktívabbak. Az első vendég akciót mintegy fél óra elteltével jegyezhettük fel. Majd rögtön jött a következő is, de Goga veszélyes helyzeténél Ribánszky résen volt és a szerencse is vele volt.
 
A második félidő tökéletesen indult csíki szempontból: Jebari kiugratása után Marrone pontosan passzolt Mészáros elé, aki közelről nem hibázott.
 
A gólt követően Costel Enache a kolozsváriak mestere frissíti csapatát, több cserével is próbálkozott. Valamelyest változott a játék képe, Ribeiro lövésébe Idan fejel bele és ezzel szépít az U. Egy perccel később Taub lövésénél Ribánszki már résen volt. A 80. percben Filip szabálytalankodott Bauzaval szemben és megkapta második sárgalapját, így az U tíz emberrel maradt. Komolyabb helyzetre már nem kerül sort, így az FK sorozatban hatodik meccsén szerzett pontot, amivel feljöttek a tabella 9. helyére. Az U viszont zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el.
 
II. Liga, 14. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Bauza (19.), Mészáros (47.), illetve Idan (77.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro, Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei