Vereségre győzelem a válasz


Gólt sem kapott a GYHK.

 Októberben a Vasas hazai pályán győzni tudott a Gyergyó ellen a jégkorong Erste Liga szezon egyik nagy meglepetését okozva. Azóta már új vezetőedző, Szilassy Zoltán irányítja a székely csapatot, és a légiósok egy része is kicserélődött. Közülük az egyik, Basaraba ezúttal nem játszott. A Vasas kapuját Sági védte, míg Ozols megint kimaradt.

Bátran kezdett a vendég együttes, ám fokozatosan átvette a játék irányítását a GYHK. Az első harmad Vasas-kiállításokat és több gyergyói helyzetet hozott, de gól nem született. A második felvonás elején egy ideig négy a három ellen, majd kettős fórban támadhatott a Vasas, ám ezzel nem élt. Öt perc elteltével a hazaiak szerezték meg a vezetést, Koskiranta korongszerzés után talált be. Az előnyöket egyik fél sem tudta kihasználni, ám a harmad végén Kozma növelte a hazai vezetést.
 
Az utolsó játékrészben a Vasas próbálkozott becsülettel, de hiába volt több helyzete, a gól nem jött össze az előző két meccsen 11-et szerző csapatból. A végén Silló találata zárta le a kérdéseket.
 
A Gyergyó az előző játékhéten gyűjtött öt pontot szombaton hárommal tudta növelni, és vasárnap az UTE ellen folytatja, amelyet akár meg is előzhet. A Vasas a Brassó vendége lesz.
 
Erste Liga
Gyergyói HK – Opten Vasas HC 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
Gólszerzők: Koskiranta (25.), Kozma (39.), Silló (58.).
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei