Minek játszani, ha van „zöld asztal”


Ingyen cirkusz a másodosztályban.

 Két újraprogramált meccset le sem fognak játszani a román labdarúgó másodosztályban. És mégis az a csapat teheti zsebre a három pontot, amely meg sem jelent a mérkőzésen.

Az idény során ugyani a Kolozsvári U – Konstancai Farul, illetve a Temesvári Ripensia – CS Mioveni találkozókat, az eredetileg betervezett időpontban, nem lehetett lejátszani, miután tömeges fertőzés ütötte fel a fejét a kolozsvári, illetve a temesvári csapatnál.
 
A találkozókat pótlását a mai napra ütemezte a Román Labdarúgó Szövetség. Ám azokat mégsem játszották le. Vagyis igen csak épp „zöld asztalnál”.
 
Történt ugyanis, hogy a knstancai és a mioveni alakulatban 3-3 új koronavírusos játékost azonosítottak a helyi Közegészségügyi Igazgatóságok (DSP) a legutolsó tesztelés során és nem adtak zöld utat a Farulnak és a Mioveninek, hogy elutazzanak és pályára lépjenek.
 
A szakszövetség furcsa szabályzatának értelmében ez viszont azt jelenti, hogy az a két csapat teheti zsebre a három pontot, amely épp most nem jelent meg a mérkőzésen. A szabályzó ugyanis kimondja, ha sem az eredeti időpontban, sem az újraütemezés időpontjában nem lehet megrendezni a mérkőzést, akkor az a csapat veszít, amely első alkalommal nem tudott kiállni…
 
A Kolozsvári U és a Temesvári Ripensia viszont nem hagyja, vagy épp hagyta annyiba a helyzetet. 
 
Hivatalos panaszt tettek a szakszövetségnél, a Közegészségügyi Igazgatóságoknál, illetve a Sport- és Ifjúsági Minisztériumnál. Véleményük szerint a helyi Közegészségügyi Igazgatóságok a két csapat cinkostársai és nem követték a minisztérium és a szakszövetség protokollját.
 
Sőt a Kolozsvári U odáig ment, hogy felajánlotta, hogy a konstancai keret azon tagjait, akik negatívak újratesztelteti a saját költségvetésén. Ez sem tetszett. A konstancai közegészségügytől erre azt a választ kapták, hogy mivel nemzeti ünnep december 1-je, nincs orvos, aki levegye és elemezze a mintákat…
 
Az U és a Ripensia a kiírt időpontban pályára lépett, de egyelőre vesztésre állnak ebben a történetben…
 
Fotó: liga2.prosport.ro
 

A rovat legfrissebb hírei