Rosszkor lett vége az őszi szezonnak


Már a hetedik helyen az FK.

 Annak ellenére, hogy a Román Kupában kétgólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda az első ligás Aradi UTA ellen, elmondható, hogy remek formában vannak.

A Valentin Suciu által felkészített csíki csapat ugyanis a másodosztályban hat meccse nem talált legyőzőre és az őszi idény utolsó meccsén a Konstancai Farul ellen sem szerették volna, ha ez a sorozat megszakad. 
 
Némiképp könnyű dolga is volt a piros-fekete csíkiaknak, hiszen a koronavírus tisztességgel megtizedelte a tengerparti alakulatot. Hat játékosuk lett pozitív az elmúlt napokban és így edzeni sem tudtak Ianis Zicu tanítványai.
 
Pénteken délelőtt még azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán lesz-e meccs… Az FK viszont nem kockáztatott és ütemszerűem egy nappal korábban elindult már Konstancára. Jól tették, hiszen lett meccs.
 
Igaz a mérkőzés első percei a „kóstolgatásról” szóltak és az első valamire való akcióra mintegy 20 percet kellett várni, amikor a hazaiak veszélyeztettek. Innentől kezdve viszont az FK fokozatosan átvette a játék irányítását és több ígéretes helyzetet is sikerült kidolgozniuk, de Jebari, Bauza és Eder helyzetei sem hozták meg a várva várt gólt.
 
Nem úgy a második félidő. Amelyet viszont a vendéglátók kezdtek jobban, de a Ribánszkit helyettesítő Gyenge állta a sarat. Az 58. percben Botorok vállalt magára egy akció építést amelyet Jebari fejezett be góllal. Fizikálisan lassan-lassan kezdett ellenfele fölé nőni az FK és ennek egy újabb gól lett az eredménye. A 74. percben egy kezezés miatt megítélt büntetőt Bauza értékesített. A Farul sorsa a 83. percben pecsételődött meg amikor Leca került a kiállítás sorsára.
 
Zsebben volt a 3 pont és ezzel az FK felért a tabella hetedik helyére a megszerzett 22 egységével. A második helyezett Calarasi viszont csak 2 pontra van.
 
A mérkőzés végén a hazaiak trénere Ianis Zicu is elismerte az FK-t kifejtvén, hogy nemhiába nem találtak legyőzőre az elmúlt hét bajnoki meccsen, ugyanakkor kifejtette, hogy az eddigi legkellemetlenebb ellenfél volt, akivel találkoztak a szezonban.
 
II. Liga, 15. forduló
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 0–2 (0–0)
Gólszerzők: Jeebari (58.), Bauza (74. - büntetőből).
 
Fotó: Farul Konstanca, facebook

A rovat legfrissebb hírei