Harmadosztályban vállalt munkát Miriuța


Az első osztályig vezetné szülővárosa csapatát.

Június 13-án még az első osztályban érdekelt FC Hermannstadt labdarúgó csapatát dirigálta  Vasile Miriuta, aki másnap „közös megegyezéssel” felállt a szebeni kispadról.

A magyar állampolgársággal is rendelkező, a magyar válogatottban is bemutatkozó – aktív játékosként – 52 esztendős tréner ezt követően hazatért szülővárosába, Nagybányára, ahol a helyi harmadik ligás Nagybányai Minaur csapatának technikai igazgató posztját foglalta el.

Most viszont előrelépett (?) vezetőedzőnek és három és fél éves, erről szóló, megállapodást kötött. Mindehhez garanciákat kért, méghozzá a bányászváros polgármesterétől, Catalin Cherechestől, konkrétabban anyagi biztonságot.

A szeptemberben újrázó polgármester ezt megadta és Miriuta Laci munkába is állt a harmadik liga 10-es csoportjának második helyén álló Nagybányai Minaurnál. A Minaur hátránya a csoportot vezető Zilahi VSK-től négy pont az őszi idény végén. Nem behozhatatlan hátrány ez a tavaszi idényre hátramaradt 10 fordulóban.

Miriuta célja, hogy a csapatot visszavigye a romániai foci térképére. Elsődlegesen a másodosztályt célozzák meg, majd az első ligás szereplést.

A liga2.prosport.ro oldalnak adott nyilatkozatában a tréner kifejtette, hogy csak otthon, hazai környezetben, kaphatja meg azt a nyugalmat és támogatást, amely a hosszú távú építkezésről szól.

– Abba a korba értem, mint edző, amikor szeretnék egy hosszú távú projektben részt venni. Amennyiben máshol szerettem volna edzőködni, akkor már rég kaptam volna csapatot, hiszen volt a tarsolyomban 3-4 ajánlat Romániából és Magyarországról is. De csak itthon kaphatom meg a csendet és a nyugalmat. Elsődleges cél a másodosztály! – fogalmazott az újdonsült edző.

Miriuța aktív játékosként megfordult a Nagyábnyai FC-nél, a Bukaresti Dinamonál, a Besztercei Gloriánál, a Győrnél, a Bourgesnél, a Videotonnál, a Ferencvárosnál, a Cottbusnál, hogy karrierje végefelé a Duisburgnál, a Győrnél és a Honvédnál is kipróbálja magát. Edzőként a Cottbus U19-es, majd a második számú csapatnál kezdett. Első romániai állását a Ceahlaul Piatra Neamtnal kapta meg, de megforult Győrben, a Kolozsvári CFR-nél, a Marosvásárhelyi ASA-nál, a Cottbusnál, a Chiajnánál, Dinamónál, a Kisvásrdánál, hogy legutóbb Nagyszeben csapatát irányítsa.

Fotó: liga2.prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei