Véget is ért az európai kaland


A Bajnokok Ligája után az Európa Kupából is kiestek a nagyváradiak.

Azt követően, hogy tavaly az elődöntőig menetelt, idén már a csoportkörben elbúcsúzott a LEN Európa Kupától a Nagyváradi VSK férfi vízilabda-csapata, amely mindkét mérkőzését elveszítve a H csoport utolsó helyén végzett Belgrádban.

Czenk Ferenc, Kováts Viktor és Orsós Richárd együttese elsőként a házigazda VK Novi Saddal csapott össze és szenvedett 12-9 arányú vereséget. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, a nagyszünetig ugyanis fej-fej haladtak a csapatok. A harmadik játékrészt viszont 5-2-re megnyerték a szerbek, így aztán már az is belefért, hogy az utolsó negyedet az erdélyiek tudhatták magukénak 3-2 arányban.

A csoport második mérkőzésén viszont már rögtön az elején kiderült, hogy a Sintez Kazany ellen kevés esélye van a VSK-nak: az oroszok az első két negyed után már 9-3-ra vezettek, végül 13-7-re nyertek. Az erdélyiek egyik találatát Kováts Viktor jegyezte.

Nem járt nagyobb szerencsével Vancsik Levente csapata, a Steaua sem. Románia másik képviselője a spanyolországi Sabadell városában veszítette el mindhárom mérkőzését: a Dinamo Moszkva ellen 9-8-ra, a házigazdák ellen 11-9-re, a Jadran Split ellen pedig 14-11-re.

fotó: total-waterpolo.com

 

A rovat legfrissebb hírei