Kettős győzelemmel léptek tovább Nagyék


Az erdélyi gárda az idegenbeli meccs után a „hazai” találkozót is Cipruson vívta.

Bejutott a férfi kézilabda EHF Európa Kupa nyolcaddöntőjébe a Nagybányai Minaur azt követően, hogy szombaton és vasárnap 57-49-es összesítéssel felülmúlta a ciprusi Parnasszos Strovolu együttesét. Érdekesség, hogy a párharc mindkét mérkőzését Cipruson játszották.

A szombati „odavágón” az erdélyiek némileg alábecsülhették a házigazdákat, hiszen az első félidőben teljesen kiegyenlített volt a küzdelem. Mi több, a ciprusiak 10-9-re még vezettek is. Innen lett 15-13 a szünetre a nagybányaiak számára, majd a feszültségektől sem mentes második játékrész után 28-25-ra nyert a Minaur.

A vasárnapi visszavágó hasonlóan kiegyenlített játékot hozott, 16-14-es első félidő után a Parnasszos 19-19-re egyenlíteni is tudott. A mérkőzés az utolsó 12 percben dőlt el, amikor 22-21-ről 27-22-re lépett el a Minaur, majd 29-24-re nyert.

Az erdélyiek legeredményesebb játékosa a két találkozón 6-6 gólt szerző Mihai Cabut volt, ám még ő is messze elmaradt Jorgosz Papakiprianu termelése mögött: a 35 éves játékos összesen 18 találattal terhelte meg Razvan Pop és Ionut Ciobanu kapuját.

A Minaur magyarjai közül csak Nagy Róbert kapott játéklehetőséget, Pop Erik és Buzogány Barna nem került be a meccskeretbe.

fotó: www.facebook.com/Παρνασσός-Στροβόλου-Parnassos-Strovolou

A rovat legfrissebb hírei