Tökéletes rajt a Kolozsvár, Nagyvárad, Nagyszeben triótól


Az erdélyi hármas uralmát megtörni készülő Voluntari alulmaradt a tavalyi elsővel szemben.

Lejátszották a román férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság első 15 mérkőzését, a három tornán pedig mindhárom házigazda remekelt: a Kolozsvári U-BT, a Nagyváradi VSK és a Nagyszebeni BC CSU is hibátlan mérleggel startolt.

A legtöbb csapat ezzel túl is van az első három fordulón, ám mivel az Athletic Konstanca, a Dinamo és a Craiova nem tudott részt venni a tornákon, így a hiányzók miatt jó néhány gárda csak kétszer lépett pályára.

Közéjük tartoznak a kolozsváriak is, akiknek elmaradt az Athletic elleni meccsük. A Sánta Szabolccsal és Vida Dáviddal felálló, de Kuti Nándort nélkülöző U-BT azzal a Voluntari-al kezdett, amelynek kimondott célja, hogy beférkőzzék az erdélyi triumvirátus közé. Nos, többek között Sánta és Vida 7-7 pontjának köszönhetően az erdélyiek 67-62-re nyertek. A Steaua elleni folytatás pedig Vida (fotó, lent) jutalomjátékát eredményezte, a szatmárnémeti játékos 25 ponttal járult hozzá csapata 106-72 arányú kiütéses győzelméhez. Sánta ezen a találkozón két pontot dobott.

Remekelt Török Roland is, aki a Nagyszeben mindhárom találkozóján két számjegyű pontot szorgoskodott össze: összesen 33 ponttal járult hozzá a Csíkszereda elleni 105-90, a Foksány elleni 102-72 és az Argesti Pitesti elleni 88-72 arányú győzelemhez.
Szintén három győzelmet ünnepelhetett a Nagyvárad, a VSK ugyanis 90-65-re verte a Zsilvásárhelyet, 87-69-re a Galacot és 75-68-ra a Temesvárt.

A „hibátlanok” mögött elégedetten zárhatta a nyitányt egy másik erdélyi gárda, a Temesvári VSK is: a Kelemen Norbertet két mérkőzésen bevető bánságiak a nagyváradiak ellen elszenvedett vereség előtt 80-76-re győzték le a Galacot, majd 71-63-ra Zsilvásárhelyt.

Nem lehetett ilyen elégedett viszont a mindhárom mérkőzését elveszítő Csíkszereda. Ugyan az új igazolás, Miles Bowman remekelt, 17, 19 és 22 pontjával mindhárom mérkőzésen csapata legeredményesebbje volt, Lászlófy Botond együttese 77-70-re alulmaradt a Foksány, 80-73-ra az Arges és 105-90-re a Nagyszebennel szemben. Zerkula Zoltán 10, László Arnold 2 ponttal segítette csapatát, míg Lokody Mátyás nem tudott eredményes lenni, Adorján Tamás pedig nem lépett pályára.

A bajnokság az idei esztendőben még két tornával folytatódik: december 22-23., illetve 28-29. között csapnak össze legközelebb az érintett csapatok.

fotók: facebook.com/ubtcluj

 

A rovat legfrissebb hírei