Egy székelyföldi a kézilabda válogatotban


21 főre szűkűlt a magyat válogatott kerete.

Juhász Ádám, a Tatabánya irányítóként és balszélsőként is bevethető játékosa nem került be a magyar férfi kézilabda-válogatott szűkített, 21 fős keretébe a januári, egyiptomi világbajnokság előtt. A székelyudvarhelyi gyökerekkel rendelkező Bartók Donát, a spanyol Bidasoa Irún jobbátlövője, és Faluvégi Rudolf, a német TVB Stuttgart irányítója már a bő, 35 fős keretéből is hiányzott. Ott van viszont a Tatabánya székelykeresztúri játékosa, a Székelyudvarhelyi KC korábbi beállósa, Sipos Adrián.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint Gulyás István szövetségi kapitány csapata vasárnap Győrben kezdi a felkészülést, január 8-án Szlovákia válogatottjával játszik barátságos mérkőzést, majd január 13-án utazik Egyiptomba.

Az edzőtáborhoz a Telekom Veszprém játékosai – akik jövő hétfőn és kedden a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében szerepelnek –, valamint a Norvégiában kézilabdázó Máthé Dominik később csatlakozik.

„A januári Európa-bajnokságon és az őszi Eurokupa-mérkőzéseken bizonyította már a keret döntő része, hogy számíthatunk rájuk, és jónéhányan mostanában tértek vissza a koronavírus-fertőzés után. Örülünk annak is, hogy többen ott lehetnek a kerettel immár honosításukat követően, reményeink szerint tovább erősítik a válogatottat” – mondta el a kerethirdetés kapcsán Gulyás István.

A magyar csapat a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország válogatottjával találkozik. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol négy hatos csoportban játszanak a résztvevők. A középdöntő-csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A válogatott kerete:
Kapusok: Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (MOL-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém).
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Pedro Rodríguez Álvarez (Balatonfüredi KSE).
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum, norvég).
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros).
Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Rosta Miklós (MOL-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE).
Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel).
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

A torna rajtjára 16 játékos nevezhető, a világbajnokság során öt cserére van lehetőség.

Fotó: mksz.hu

A rovat legfrissebb hírei