Újabb félelmetes kiütést mutatott be a Sepsi


Mindössze két veretlen csapata van a bajnokságban és egyetlen nyeretlen.

A hétvégén újabb három helyszínen folytatódott a román női kosárlabda-bajnokság küzdelemsorozata, az eddig lejátszott nyolc forduló után pedig máris kiemelkedik az előző évek két domináns csapata, a Sepsi és a Szatmárnémeti VSK. E két csapat hibátlan ugyanis a mezőnyből. A másik végletet szintén egy erdélyi gárda jelenti: a Nagyváradi Rookies nem tudott még meccset nyerni a 2020-2021-es idényben.

A sorozatbajnok és jelenleg is címvédő Sepsi hazai pályán, a Sepsi Arénában fogadta ellenfeleit. Az összesen 37 pontig jutó Jovana Pasics és a 28 pontos Rebekah Gardner vezetésével a zöld-fehérek 91-43-ra intézték el a Phoenix Simona Halep Konstancát, majd 112-33-ra söpörték el az Alexandriát. Mindezt azt követően, hogy az előző hétvégén a Rapidot semmisítették meg 105-42-re.

A Sepsi magyarjai közül Orbán Nikolett 25, Kelemen Kincső 14, Kovács Renáta pedig 8 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

Ezen a tornán szerepelt a Kézdivásárhelyi KSE is, Molnár József tanítványai pedig szintén remekeltek, hiszen előbb 62-52-re legyőzték az Alexandriát, majd 59-47-re a Simona Halep nevét viselő konstancaiakat. A kézdivásárhelyieknél is két légiós, a 28 pontig jutó Chelsea Mitchell és a 21 pontos Taneira Wilson vitte a prímet, míg Lénárt Paula 16, Debreczi Iringó 8, Czimbalmos Tímea 6, Kozman Kriszta 3, Biszak Boglárka 2 ponttal segítette csapatát. Domokos Kinga és Németh Beáta nem volt eredményes, Tuchilus Krisztát és Lénárt Andreát nem küldte pályára edzője.

Ha nem ilyen látványos kiütésekkel, de tartja a lépést a Sepsivel az utóbbi szezonok legkitartóbb kihívója, a Szatmárnémeti VSK. Amely Targovistén előbb 86-59-re verte meg a CSU Olimpia Brassót, majd 68-48-ra a házigazdát. Ugyan Patricia Bright a két meccsen összesen 47 pontig jutott, a szatmáriak kosár alatti eredményessége elmaradt a szentgyörgyieké mögött.

A torna másik két találkozóján a Brassó 82-39-re győzte le a Nagyváradi Rookiest, Veres Attila lányai pedig a nyitányon 89-74-re kaptak ki a Targovistétől is. A partiumi csapatban Kokovay Melánia és Faragó Mária összesen 10 pontig jutott, Judeu Evelyn pedig 6 pontig.

A harmadik tornán, Bukarestben a 10 pontos Nagy Ildikó és a 14 pontig jutó Fodor Márta vezetésével az FCC Baschet Arad is megnyerte mindkét meccsét: 93-51-re a Rapid, 72-52-re pedig az Agronomia ellen. A Maros-parti város csapatának vezére elsősorban Brankica Hadzovic volt összesen 41 ponttal. A csoport másik erdélyi csapata, a Kolozsvár a 48 pontig jutó Korine Campbell remeklésével 71-47-re győzte le az Agronomiát és 74-48-ra a Rapidot. A kolozsváriaknál Bölöni Noémi 8 pontig jutott a két találkozón.

fotó: https://www.facebook.com/sic.sepsi

 

A rovat legfrissebb hírei