Milliméterekkel kerülte el a vereséget a CFR


Három csapat három ponton belül – így néz ki a Liga 1 élmezőnye a rövidke téli szünet előtt.

Legutóbb augusztus 3-án találkozott egymással a Kolozsvári CFR és a Craiova együttese. Akkor az erdélyiek 3-1-re nyertek a 2019-2020-as szezon utolsó mérkőzésén Craiován és ezzel megnyerték sorozatban a harmadik bajnoki címüket is. A két csapat most az idei év utolsó meccsét vívta egymással. Ezúttal Kolozsváron. És jelentősen kevesebb említésre méltó eseményt hozott a találkozó. Gólt például egyet sem...

A mérkőzés, amelyre az utolsó hat perc eseményei miatt fog emlékezni az, aki látta. A 84. percben a hazaiak büntetőt reklamáltak, miután a labda a vendégek egyik védőjének a kezéről pattant az alapvonalon túlra, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Majd a 89. percben Ovidiu Bic távoli lövése után a labda a felső kapufáról a gólvonalra pattant, a játékvezető pedig ezúttal nem látott gólt. Halkan jegyezzük meg, a román Liga 1-ben nem hogy videóbíró, de még gólvonal-technológia sincs, így nehéz megítélni, a labda áthaladt-e a gólvonalon….

A mérkőzés amúgy rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, ezt mutatja, hogy a labdabirtoklási arány 51-49% volt a vendégek javára, mint ahogy a kaput találó lövések száma is 3-2 volt a Craiova javára. Statisztikai érdekesség, hogy Edward Iordanescu még soha nem tudott nyerni bajnokit aktuális csapatával a Craiova ellen. Megszakadt tovább Iordanescu remek szériája is a kolozsváriak kispadján, kinevezését követően ugyanis mindhárom bajnoki mérkőzését 2-0-ra nyerte meg a csapat.

A január közepén sorra kerülő folytatás előtt a bajnoki tabella élén a FCSB áll 34 ponttal, őt követi a Craiova 32 egységgel, majd a CFR 31 ponttal. Az évet a Sepsi zárja a negyedik helyen 27 ponttal, míg az újonc Aradi UTA a 9. (17 ponttal), a Medgyesi Gaz Metan a 12. (16 ponttal), míg a nagyszebeni Hermannstadt a 12. helyről (15.) várja a 2021-es esztendőt.

fotó: facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei