Bölöni immár hivatalosan is legendává vált


Életműdíjat kapott a marosvásárhelyi szakember.

Hivatalosan is legendává avatták Bölöni Lászlót, miután az egykori kiváló labdarúgó és jelenlegi edző életműdíjat kapott Románia egyetlen sportnapilapja, a Gazeta Sporturilor által szervezett hagyományos sportgálán.

„Amit elértem a labdarúgásban, azt élvezettel, munkával, céltudatossággal és intelligenciával tettem. Az, hogy Platini nemzedékéhez tartozz, mint ahogy én is, és az azóta eltelt időben is a felszínen tudj maradni, nem kis dolog. Igen elégedett vagyok”, idézi a lap a 67 éves szakembert.

Bölöni játékosként kétszer, 1977-ben és 1983-ban volt az év román labdarúgója, 1986-ban Bajnokcsapatok Európa Kupáját (a Bajnokok Ligája elődje) nyert a Steaua tagjaként. Edzőként többek között portugál és belga bajnoki címet is nyert, jelenleg pedig a görög Panathinaikosz edzője. „Negyed évszázada dolgozik sikeresen az európai labdarúgásban edzőként”, méltatja őt a román lap.

Az életműdíjat tavaly osztotta ki első alkalommal a Gazeta Sporturilor, akkor többek között Jenei Imre, a BEK-győztes Steaua edzője, későbbi román és magyar szövetségi kapitány kapta meg. Idén Bölöni mellett Anghel Iordanescu labdarúgó-edző, az 1986-os Steaua játékos-másodedzője, továbbá Doina Melinte olimpiai bajnok atléta, Simona Amanar háromszoros olimpiai bajnok tornász és Cristian Gatu kétszeres világbajnok kézilabdázó kapta meg a legendáknak járó elismerést.

 fotó: gsp.ro

A rovat legfrissebb hírei