Szászék egyszer már végigverték a mezőnyt


Az odavágók után úgy tűnik, a második helyért lehet csak harc tavasszal.

A Sepsiszentgyörgyön megrendezett 14. és 15. fordulóval letudták a 2020-2021-es szezon odavágóit a román férfi kézilabda élvonal csapatai. Különösebb meglepetés nincs az élen, a várakozásoknak megfelelően ugyanis a Szász Andrást is soraiban tudó Dinamo hibátlan teljesítménnyel, 6 pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát.

Mivel a Poli Temesvár koronavírus-fertőzés, a Dunarea Calarasi pedig anyagi okok miatt nem tudott kiállni a Sepsi, illetve a Szabó Kati Arénában, így a Dinamo (továbbá a Torda, a Vaslui és a Suceava) csak egy mérkőzésen lépett pályára az év utolsó buboréktornáján. A listavezető ezen a találkozón 30-27-re legyőzte az ősi rivális Steauát, így elmondhatja magáról: az ősszel mindenkit legyőzött. A győzelemhez Szász egy góllal járult hozzá.

Szintén megnyerte évzáró találkozóját a második helyezett Potaissa Torda, az erdélyiek Tálas Huba 4, Szőke Marius 2 góljának is köszönhetően 24-18-ra múlták felül Buzogány Barna és Nagy Róbert Minaurját. A Torda 6 pont hátránnyal követi a Dinamót, de a pontok tekintetében beérte őt az egy meccsel többet játszó Dobrogea Sud. A jelek szerint egy két csapat lehet versenyben az ezüstéremért.

A Nagybányai Minaur a Potaissa elleni vereség előtt 27-19-re legyőzte Balázs Botond együttesét, a Suceavát. Az erdélyiek színeiben Nagy Róbert egy gólig jutott, míg Buzogány és Balázs nem lépett pályára.

Játszott viszont, és nem is akárhogy Csog Vencel és Erős Attila. Csog összesen kilenc góllal terhelte meg ellenfelei kapuját, ettől függetlenül csapata, a Fogaras előbb 33-25-re kikapott a Steauától, majd 24-20-ra a Foksánytól. Utóbbi együttesben Erős Attila öt pontot termelt Csogék ellen és kettőt a Botosani ellen 33-29-re megnyert mérkőzésen.

A Botosani csapata továbbra is nyeretlenül, mindössze 1 döntetlennel áll a tabella alján, Szász Előd viszont 3 gólt lőtt a Foksány ellen és egyet a Resicabánya ellenében. A két leggyengébb csapat összecsapásán Szászék közel álltak az újabb pontszerzéshez, ám végül 31-30-ra alulmaradtak.

fotó: www.facebook.com/dinamobucurestihandbal

A rovat legfrissebb hírei