Szeghalmi és Bonca csapata lett a legjobb!


A Duna-ligán kívül mindenütt taroltak.

A női vízilabda-csapat lett az év csapata a Steaua klubon belül, derült ki az egyesület hétfő délelőtt megtartott díjátadó gáláján. Sajnos a díjátadón a járványhelyzet miatt nem lehetett ott az egész csapat, Briana Mihaila (fotó) képviselte a bajnokokat.

A Szeghalmi Krisztina és Bonca Xénia fémjelezte csapat valósággal uralta ebben az esztendőben a hazai sorozatokat. A koronavírus-miatt félbeszakított tavalyi szezon végén aranyérmet kapott (igaz, a Rapiddal megosztva lett bajnok), majd megnyerte a Román Kupát.

A piros-kékek ezen kívül a harmadik helyen végeztek a nemzetközi Duna-ligában is az Eger és a Szentes mögött. A koronavírus miatt ezt a sorozatot sem lehetett befejezni, tavasszal elmaradt még egy torna Újvidéken és az Aradra tervezett négyes döntő is, így a Steaua lányai postán kapták meg a bronzérmeket.

A Duna-ligában mellesleg három szerb – VVP Red Star, VK Palilula, Vojvodina , két magyar – Eger és Szentes-, két román – a Steaua mellett a Tóth Johannát és Laboncz Nikolettet foglalkoztató Rapid –, valamint a szlovák Olympia Kassa vett részt. Tóth és Laboncz csapata, a Rapid a 7. helyen zárta a sorozatot.

fotó: facebook.com/steauatvofficial/

A rovat legfrissebb hírei