Visszatért Szatmárnémetibe az ecuadori bajnok korábbi közönségkedvenc


A sokszoros válogatott kiválóság utóbbi évei nem csak a kosárlabdáról szóltak.

Szatmárnémetiben folytatja a VSK történelmének egyik legnépszerűbb játékosa, Claudia Cuic, aki korábban Pop néven volt igazi közönségkedvenc a Szamos-parti város csapatában.

A Szatmárnémetiben született játékos Kolozsváron kezdte pályafutását, majd 2008-ban igazolt haza, amikor is tagja volt a VSK első sikercsapatának. Ezt követően Targovistére szerződött, ahol Román Kupát nyert. Légiós évek következtek, játszott

Spanyolországban a Gernika Bizkaia és a CB Olesa csapataiban, Olaszországban az Olimpia Speziában, Lengyelországban a Wisla Krakkóban, a legtöbb időt viszont Törökországban töltötte, ahol volt az Istanbul Universitesi, a Botasspor Adana és a Galatasaray játékosa. Közben tett egy egzotikus, ám annál eredményesebb kitérőt Ecuadorba, ahol a Conquero csapatával bajnoki címet is szerzett. Éremgyűjteményében további két román bajnoki ezüstérem szerepel.

A 31 éves bedobó időközben összeházasodott a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatának menedzserével, Branko Cuic-csal, a frigy gyümölcse pedig máris megérkezett, így Claudia az előző szezonban a gyerekneveléssel volt elfoglalva. Előtte pedig, még a Galatasaray színeiben egy Sepsi elleni Európa Kupa-mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett: elszakadt a térdszalagja.

Cuic viszont már jól van, Miguel Lopez rendelkezésére áll az edzéseken és készül a hétvégi rangadóra a Sepsi ellen.

fotók: www.cnnturk.com/fiba.basketball/eurocupwomen

A rovat legfrissebb hírei