Műszaki probléma vetette vissza Gyenest


Nem kellett sokáig várni az első technikai akadályra, amely meggátolta a keddi száguldást.

„Gyors pálya volt homokos fennsíkokkal, kanyonokkal, dűnékkel, kiszáradt folyómedrekkel”, jellemezte a 43. Dakar-rali keddi szakaszát Gyenes Emánuel, miután megtette a Vadi ad-Davasir körüli 403 kilométernyi mért szakaszt és a 226 kilométernyi összekötőt. Sajnos azonban a szatmári motorosnak nem volt jó napja kedden, műszaki problémák hátráltatták.

Gyenesnek gondjai akadtak az üzemanyagtartályával, így sok időt, fél órát veszített, amíg az egyik tömlőből a másikban juttatta a benzint. (A hibás a lenti fotón látható). Ez pedig sajnos a harmadik szakasz végén komoly helyezésekben is meglátszott: 4 óra 36 perc és 30 másodperces idejével csak az 50. helyen ért be összesítettben, míg a Malle Moto kategóriában hatodikként. Ennek következtében az összesített táblázaton visszaesett a 37., illetve a 4. helyre.

A szerbiai Saghmeister Gábor kedden 77. helyen ért be a táborba, összesítettben pedig a 81. helyről várja a szerdai folytatást. Amikor Vadi ad-Davasir és Rijád között 337 mért és 476 összekötő kilométer vár rájuk.

fotó: facebook.com/ManiGyenes

A rovat legfrissebb hírei