Két helyet előrébb lépett Gyenes


Szerdán is voltak műszaki problémái a szatmári motorosnak, de nem olyan súlyosak, mint kedden.

A keddi nehéz nap után, amikor közel fél órát veszített a benzincsatlakozó eltörése miatt, szerdán már jobb napja volt a 43. Dakar-ralin Gyenes Emánuelnek. A szatmári motoros 3 óra 17 perc 46 másodperc alatt teljesítette a Vadi ad-Davasir és Rijád közötti 337 kilométernyi mért és 476 kilométernyi összekötő szakaszból álló távot.

Ezzel Gyenes az összesített mezőnyben a 33. eredményt érte el a negyedik versenynapon, a Malle Moto kategóriában pedig elsőként ért célba. Összesítettben ezzel két helyet javítva feljött a 35. helyre, a Malle Moto kategóriában pedig jelenleg a negyedik.

A szerdai amúgy egy újabb gyors szakasz volt homokos kanyonokkal és völgyekkel, kiszáradt folyómedrekkel, de voltak kavicsos szakaszok is, mi több, növényzet is akadt. A nap harmadik szakaszán ezúttal is akadtak műszaki gondjai az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének, de nem olyan súlyosak, mint kedden. Amikor is a benzincsatlakozó eltörése miatt az első tankból a hátsóba kellett öntenie az üzemanyagot. „ Nehéz volt úgy egyensúlyozni, hogy az első tankom tele volt, a hátsó pedig üres. Miután átöntöttem, arra kellett vigyázzak, nehogy elfogyjon a benzinem, így visszább kellett vennem a tempóból. Nem tudom, mi miatt tört el a csatlakozó, a lényeg viszont az, hogy nem folyt el a benzinem”, mondta még a keddi nap után Mani.

A vajdasági Saghmeister Gábor szerdán a 76. helyen ért célba, így összesítettben a 78. pozícióból várja a folytatást, míg a Szalay Balázs - Bunkóczi László páros az autósok között szerdán a 49. eredményt érte el, összesítettben pedig az 58. helyen áll.

Csütörtökön Rijád és Al-Kesuma között 456 kilométernyi mért szakasz és 205 összekötő szakasz vár a mezőnyre.

fotók: facebook.com/ManiGyenes

A rovat legfrissebb hírei