Kerekes Éva csapata az Európa Liga első számú esélyese!


Szombaton kezdődik a csoportkör.

Szombaton, január 9-én kezdődik a női kézilabda Európa Liga csoportköre, ennek apropóján az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elemzést jelentetett meg a saját honlapján. Ennek következtetése, hogy a sorozat legnagyobb esélyese a Kerekes Évár is foglalkoztató Nagybányai Minaur.

Az erdélyi gárda azt követően lépett elő legfőbb favorittá, hogy anyagi okok miatt a Siófok alaposan meggyengült. A Balaton-partiak ennek ellenére is a negyedikek az esélyesek ranglistáján a Minaur, az orosz Asztrahanocska és a dán Ikas Herning után.

A Minaur erősségei közé sorolják az EHF szakértői a szezon előtti átigazolásokat: főleg Linn Blohm, Cristina Laslo, Jovana Kovacsevics és Jelena Lavko megszerzését. Kiemelik továbbá, hogy a Minau a hazai bajnokságban is fajsúlyos kihívója a Bukaresti CSM-nek és a Ramnicu Valceának. Az erdélyiek malmára hajthatja a vizet a két említett rivális anyagi problémái is, tehetjük hozzá.

A nagybányai női kézilabda öt év után tért vissza európai porondra, a Minaur esetleges győzelme az Európa Ligában pedig az első női siker lenne a kontinentális kupákban azt követően, hogy a férfiak 1985-ban, majd 1988-ban is megnyerték az IHF Kupát.

A Costica Buceschi edző és Kovács Magdolna másodedző által felkészített gárdában egyre nagyobb szerepet igyekszik kiharcolni magának a még csak 19 éves Kerekes Éva, akinek balszélsőként Ana Maria Tanasiével és a brazil Larissa Araujóval kell megküzdenie a posztján.

A Minaur a nyitányon, szombaton a norvég Storhamart fogadja a C csoportban, amelynek még a német Türinger és az Asztrahanocska a tagja.

fotó: www.facebook.com/csminau

A rovat legfrissebb hírei