Pihenőre tértek Gyenesék


A csütörtöki maratoni nap után pénteken kevesebbet ült motorja nyergében az erdélyi pilóta.

Öt perccel több, mint hat órát motorozott csütörtökön Gyenes Emánuel a 43. Dakar-rali 5., csütörtöki napján Rijád és Al Kesuma között, így a pénteki 4 óra 47 perc kis túlzással felüdítően hathatott a szatmári versenyző (és társai) számára. Az El Kesuma és Ha`il közötti 448 kilométernyi mért és 170 kilométer összekötő szakaszt a 39.-ként teljesítette Gyenes, a Malle Moto kategóriában pedig 4.-ként.

Mivel szombaton pihenőnap van, így Gyenes összesítettben a 32., a Malle Moto kategóriában pedig a 3. helyen zárta az idei verseny első felét. Csütörtökön még elcsigázottan mesélte, hogy az utolsó 126 kilométeren tiszta homokban, dűnék között kellett versenyeznie és ott nem tudta tartani a lépést a vetélytársaival.

Visszatérve péntekre, Saghmeister Gábor a 75. helyen abszolválta a napot, így a vajdasági versenyző a 71. helyről vághat neki a Dakar második felének. A Fazekas Károly-Horn Albert-Csákány Péter alkotta magyar kamionos trió pedig a 13. helyen pihen, minekutána pénteken a 15. helyen értek be Ha`ilba.

fotó: www.facebook.com/ManiGyenes

A rovat legfrissebb hírei