Két székelyföldi csapat a felsőházban


Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt eldőlt.

Rangadók napja volt a második Székelyudvarhelyen, ahol a teremlabdarúgó-bajnokság utolsó alapszakaszbeli tornáját rendezik.

A három találkozóból álló meccssorozatot a Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo összecsapás indította. A bajnoki címre pályázó csíkiak az idei szezonban eddig szenvedtek a Hunyad megyeiek ellen.

És bár ezen összecsapás is dévai góllal indult – amikor Mimi Stoica egy kapufáról visszapattanó labdát gurított a hálóba – mégis a csíkiak uralták a meccset. Ezúttal viszont a gólok is jöttek. Nem úgy, mint a korábbi meccseken. A félidő felét átlépve Duque, Lascu és újfent Duque volt eredményes, megnyugtató kétgólos előnyt kovácsolva.

Csakhogy ez a két gól hamar lenullázódott a második 20 percre fordulva. Az Imperial korábbi két játékosa, Szőcs és Hadnagy, ugyanis visszahozták a dévai reményeket. A 26. percben jött Panzaru és hat (!!!) másodperc alatt két gólt szerzett megalapozva a csíki sikert. Innentől kezdve a Déva áttért a vészkapus taktikára, de nem termett babér számukra.

A nap második rangadója – Székelyudvarhely – Buzau – a negyedik helyről és egyben az utolsó rájátszást érő helyről szólt. A győztes ott lehet majd a felsőházi rájátszásban. A felek pedig egy hullámzó, gólokban és izgalmakba gazdag összecsapást tudtak le.

A bodzavásáriak szereztek vezetést, majd az udvarhelyiek kovácsoltak maguknak előnyt. A második félidő végéig tartották is az 5–3-as előnyt, de a vendég vészkapus taktika meghozta a gyümölcsét. Pár másodperc volt hátra és 5–5-öt mutatott az eredményjelző. Ekkor egy szabadrúgást gyorsan elvégeztek az udvarhelyiek és Bálint megrúgta csapata győztes találatát eldöntve, hogy az FK lesz részese a felsőházi küzdelmeknek.

A nap záró összecsapásán a Galac érvényesítette a papírformát és simán verte a Kolozsvári Clujanat.

Az első helyen, pontazonossággal a Galac és a Csíkszereda áll 28-28 ponttal, a másodikon a Déva 26 ponttal, míg a negyediken az FK Székelyudvarhely 18 ponttal. A dévaiakat leszámítva mindhárom csapatnak van még egy-egy meccs. Sőt a Csíkszeredai Imperial Wet és az FK Székelyudvarhely 16.00 órától egymás ellen lép pályára.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 14. forduló
Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 5–3 (3–1)
Gólszerzők:
Mario Duque Velasco (10., 18.), Andrian Lașcu (13.), Adrian Pânzaru (26., 26.), illetve Mimi Stoica (3.), Szőcs László (22.), Hadnagy István (24.).

FK Székelyudvarhely – Luceafărul Buzău 6–5 (4–2)
Gólszerzők:
Bálint Andor (6., 7., 40.), Szécsi Barna (11.), Tankó Levente (14.), Kedei Barna (38.), illetve Vicene Toma (1.), Răzvan Radu (10., 39.), Bobe Gabriel (28.), Ovidiu Aramă (40.).

United Galac – Kolozsvári Clujana 9–1 (2–0)

A rovat legfrissebb hírei