Lemaradtak a díjról az erdélyiek az Év Sportolója gálán


Hatvanegyedik alkalommal jutalmazták az év legjobb magyar sportolóit.

Hétfő este a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán szervezték meg, immár 61. alkalommal, az Év Sportolója Gáláját, amelyen jutalmazták Magyarország legjobb sportolóit. A 2020-as esztendőben legjobban teljesítők között pedig két erdélyi származású kiválóság is szerepelt: Kapás Boglárka úszó és Osváth Richárd vívó. A szakemberek döntésének következtében sajnos mindketten lemaradtak az első helyről.

Az úszó Kapás Boglárka, akinek édesanyja Erdélyben született, édesapja pedig itt is él, az Év Női Sportolója kategóriában végül a harmadik helyen végzett a cselgáncsozó Karakas Hedvig és a tornász Kovács Zsófia mögött. Az Év Fogyatékos Sportolója kategóriában pedig Berende Judit sílövő előzte meg a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksai alapján a szatmárnémeti Osváth Richárdot.

Az Év Férfi Sportolója a labdarúgó Szoboszlai Dominik, az Év csapata a felnőtt férfi labdarúgó-válogatott, az Év Edzője Marco Rossi, a fociválogatott szövetségi kapitánya lett, az egyéni sportok legjobb csapata díját pedig a Babos Tímea – Kristina Mladenovic teniszpáros nyerte el-

Az év sportpillanatának Szoboszlai Európa-bajnoki részvételt jelentő, Izland elleni gólját választották, míg a Magyar Sportújságírók Szövetségének Életmű-díját a 100. születésnapját január 9-én betöltő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok egykori tornász, a jelen legidősebb élő olimpiai bajnoka kapta.

fotók: facebook.com/kapas.boglarka /facebook.com/richie.osvath/photos_of

A rovat legfrissebb hírei