Sepsi OSK: Harcos döntetlen Craiován


Edzőjük nélkül pontoztak.

Rangadót rendeztek a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság „tavaszi” nyitó fordulójában: a második helyezett U Craiova a negyedik helyen álló Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t fogadta.

A vendégek kispadjáról ezúttal hiányzott Leo Grozavu, akinek egy nappal a mérkőzés előtt lett pozitív a koronavírus tesztje. Így „kényszerből” Ilyés Róbert másodedző dirigálta a csapatot.

A rangadó játékvezetője Kovács István volt, aki a harmadik percben benézett egy piros lapot. Történt ugyanis, hogy a hazaiak horvát játékosa Ivan Mamut egy késői belépővel csúnyán letaposta az OSK kapusát Niczuly Rolandot. A kapust percekig ápolni kellett, majd a cipőjét is cserélni kellett, miután az elszakadt a belépőtől. Nemhogy piros, de még a sárga lap sem villant.

A nehéz havas pályán a folytatásban egyik csapat sem tudott kibontakozni. Mindkét csapat védelme remekül zárt. Az első valamire való kapuralövést a félidő végén jegyezhettük, amikor a hazaiak hátvédje, Vladoiu, eresztett el egy távoli, pontatlan lövést. Alig öt percre rá az OSK is veszélyeztett: Fofana fejelhetett nyolc méterről, de Dan Nistor a vonal előtt mentett, bár a hazaiak kapusa is rajta volt az akción.

A második félidőre az apránként felolvadó pályán a Craiova kezdte jobban járatni a labdát, helyzeteik is voltak, majd szép lassan egy oda-vissza meccs alakult ki. A helyzetek jöttek, de a gólok nem.

Hogy végül a piros lap is előkerüljön a hajrához közeledve: előbb az Aganovicot letalpaló Screciu mehetett zuhanyozni, de ezt a Sepsi nem tudta kihasználni, hogy a hajrában Fofana is kiálljon. Előbb sárgát kapott, majd reklamálásért mehetett ő is az öltözőbe.

Ekkor viszont már a 90+2. percben jártunk, így ez nem számított.

A begyűjtött egy-egy ponttal mindkét csapat maradt az előzőleg megszerzett helyén.

A nap másik meccsén a Medgyesi Gaz Metan remek hajrájának köszönhetően 2–0 arányban győzte le a kiesés elől menekülő FC Foluntarit. A medgyesiek győzelmüknek köszönhetően feljöttek a nyolcadik helyre és egy pontra vannak a rájátszást érő hatodik pozíciótól.

Eredmények, 16. forduló
Universitatea Craiova – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–0

Medgyesi Gaz Metan – FC Voluntari 2–0 (0–0)
Gólszerző:
Ze Manuel (70., 73.)

Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei