Irányzék beállítva! Kész! Tűz! - Vigyázat, lőnek a szentgyörgyi tüzérek!


A Sepsi mesterlövészeitől rettegnek a Liga 1 kapusai.

A román élvonalbeli labdarúgó bajnokság első 15 fordulójában senki sem tüzelt olyan pontosan, mint a Sepsi OSK mesterlövészei – legalábbis egyetlen csapat sem szerzett több gólt az ellenfél tizenhatosán kívülről, összegez a Gazeta Sporturilor.

A sportnapilap számításai alapján a Sepsi ebben a szezonban összesen hét gólt bombázott az ellenfelek hálójába 16 méternél távolabbról – azaz átlagosan minden második mérkőzésen. A legveszélyesebb mesterlövész Anass Achahbar (fotó) és Claudiu Petrila – két-két góllal.

Érdekes, hogy a bajnokság eddigi legjobb mesterlövésze is kötődik a Sepsihez – a szezon előtt a Sepsiszentgyörgyről Medgyesre szerződő Ronaldo Deaconu háromszor is túljárt már a kapusok eszén a tizenhatoson kívülről. Ő és a két távoli bombagóllal álló Dumitru Cardoso gondoskodott arról, hogy a Gaz Metan hat találattal a második helyen álljon ezen a listán. Egy másik erdélyi gárda, az Aradi UTA négy távoli találattal a hatodik legeredményesebb, míg a Kolozsvári CFR egyetlen egyszer sem lőtt gólt 16 méternél távolabbról.

Nincs a hat legjobb „bombázó” között a Hermannstadt, a nagyszebeniek ugyanakkor dobogósok egy másik rangsorban: a pontrúgásokból szerzett gólok terén. A Hermannstadt játékosai eddig 9 gólt szereztek rögzített szituációkat követően, ami a harmadik legtöbb a Liga 1 tizenhat csapata közül – egyben az egyedüli erdélyiek a legjobb öt között.

fotó: sepsiosk.ro

A rovat legfrissebb hírei