Gyenes: A terep mellett a tájékozódás is nehezebb


Újabb helyet lépett előre Gyenes az utolsó előtti hosszú szakaszon.

Az utolsó előtti hosszú szakaszon immár a 25. helyen áll összesítettben Gyenes Emánuel, miután szerdán újabb egy pozíciót lépett előre. Neom és Alula között 342 kilométer mért és 241 kilométer összekötő szakaszt tett meg a mezőny.

A kanyonok, kövek és kavics mellett a navigáció is nehezítette a mezőny dolgát a 10. versenynapon, a táborba érve Gyenes meg is jegyezte: idén nem csak a terep, de a tájékozódás is nehezebb a tavalyinál.

Ezzel együtt a szatmári motoros 4 óra 16 perc alatt abszolválta a távot, ezzel az összesített mezőnyben a 30., a Malle Moto kategóriában pedig a második helyen ért célba. Az összesített táblázaton Mani egy újabb helyet előrelépve már a 25. pozícióban áll. A Malle Moto kategóriában és a Maraton osztályban is második, előbbiben 62 perc, utóbbiban pedig négy óra 12 perc a hátránya.

Állja a sarat Saghmeister Gábor is, a vajdasági motoros szerdán a 64. volt, összesítettben pedig a 62., míg a Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Ferenc alkotta magyar kamionos trió a 20. - azaz az utolsó.

Csütörtökön az idei verseny utolsó hosszú szakasza vár Gyenesékre, Alula és Janbu között 464 kilométer mért és 134 kilométer összekötő szakaszt kell megtenniük.

fotó: facebook.com/ManiGyenes

 

A rovat legfrissebb hírei