Újabb K.O. Dunaújvárosban


Yellow Horn egymaga hét pontot termelt.

Kétarcú Dunaújváros fogadta a Csíkszeredai Sportklubot a jégkorong Erste Ligában. Nem volt köszönet benne.

Nagyon hullámzó teljesítményt nyújt a Dunaújvárosi Acélbikák az idei szezonban és ezen még az sem segített, hogy menet közben edzőt váltottak. Az Leo Gudas igyekszik felkészíteni a csapatot, aki a Csíkszeredai Sportklub korábbi trénere volt és most először nézhetett szembe volt csapatával. A túloldalon Jason Morgan is megfordult már Dunaújvárosban.

A mérkőzés első fórjával a Sportklub ugyan nem tudott élni, de egyenlő létszámnál Yellow Horn megkezdte a gólgyártást a 9. percben. Öt perccel később Salló növelte a különbséget, majd fél perc múlva ismét Yellow Hornt köszönthették a társak. A DAB-nak is volt lehetősége fórban, de nem tudott szépíteni.

A Sportklub a második harmad elején két gyors góllal zárta le a kérdéseket, előbb Blackwater, majd az új igazolás, Wishart is betalált, utóbbinak ez volt az első gólja az Erste Ligában. A harmad végére is maradt még szeredai találat, Yellow Horn jutott mesterhármasig.

Az utolsó felvonás elején az Acélbikák amúgy sem könnyű helyzetét tovább nehezítette, hogy kettős hátrányba kerültek, és Taratuhin élt is az eséllyel. Láday is feliratkozott a gólszerzők közé, így már nyolccal vezetett a Csíkszereda. A nagy különbség mellett is forrtak az indulatok, előbb Dósa kapott 10 perces fegyelmit, majd Pozsárnak és Fodor Csanádnak is befejeződött a meccs. Ahogy újra a hokié lett a főszerep, Farkas Tamás is belőtte szezonbeli első gólját. A tizedik végül nem lett meg a vendégeknek, ahogy októberben, a DAB-nak viszont összejött a szépítés: kiállítása után Turcotte talált be Szamankovnak.

Yellow Horn három gólja mellett négy asszisztot is jegyzett, de Blackwater is négy gólpasszal segítette társait. A Csíkszereda negyedik mérkőzését is megnyerte mostani túráján, és pénteken délután a MAC HKB vendége lesz. A Dunaújváros a Brassó legyőzése után viszont második súlyos vereségét szenvedte el, két meccsen 17 kapott góllal, így továbbra is az utolsó. Javítani jövő kedden, a GYHK ellen lehet, miután a Vasas elleni, szombatra tervezett mérkőzést február 4-re halasztották.

Erste Liga

Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 1–9 (0–3, 0–3, 1–3)
Gólszerzők
: Turcotte (59.), illetve Yellow Horn (9., 14., 40.), Salló (14.), Blackwater (22.), Wishart (23.), Taratuhin (43.), Láday (47.), Farkas (53.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei