Képtelen nyerni a Hermannstadt


A nagyszebeniek még a csőd szélén álló, totális káoszba süllyedt Dinamótól is kikaptak.

Kiábrándítóan kezdődik a 2021-es év a Hermannstadt számára! A nagyszebeniek előbb 2-1-re kikaptak az idén csak bukdácsoló Viitorultól egy, még a tavalyról elmaradt bajnokin, majd szerdán az ezer sebből vérző Dinamo ellen is alulmaradtak. A 2-0 arányú vereség még így is rájuk nézve hízelgő….

Nincs könnyű helyzetben persze a Hermannstadt. Nem csak azért, mert immár legutóbbi három bajnokiját elveszítette, ezeken pedig mindössze egyetlen gólt szerzett, győzni pedig már négy mérkőzés óta képtelen. A stadion átépítése miatt ugyanis állandó albérletbe kényszerülnek, hazai meccseiket a megyei rivális Medgyes pályáján kénytelenek játszani. Hozzászokhattak már ehhez, mondhatjuk, hisz az elmúlt három évben, mióta feljutottak az élvonalba, több „hazai” meccset játszottak Nagyszebentől távol, mint saját otthonukban. Ez pedig még a szurkolók nélkül is komoly hátrány, főleg, hogy a pálya állapotát bizony megviselte, hogy 24 órával korábban ott másik élvonalbeli meccset rendeztek…

De mit mondjon akkor a Dinamo? A nyáron érkező spanyol beruházó orránál fogva vezette a klubot, a játékosok és az alkalmazottak hónapok óta nem kaptak fizetést. A végtelen és be nem tartott ígérgetéseket megunó játékosok közül már heten elhagyták a csapatot, a többiek pedig valószínűleg hamarosan követik majd példájukat, ha semmi nem változik. A bukaresti sajtó szerint az olasz Diego Fabrini és az utánpótlás-válogatott Ricardo Grigore közel áll ahhoz, hogy a Kolozsvári CFR-hez szerződjön, de távozni kényszerül a csapatkapitány Paul Anton és a szlovák Adam Nemec is.

Mindez azonban nem akadályozta meg Fabrinit és Nemecet, hogy Medgyesen bevegyék a Hermannstadt kapuját. A januári havazásban furcsa zöld mezben pályára lépő fővárosiak mindkét gólját a jobb szélen előre törő, a keret kétségtelenül legjobb játékosa, Deian Sorescu készítette elő. A 29. percben Fabrini a némi szerencsével eléje kerülő labdát vágta a kapuba, majd három perccel később Nemec csukafejessel állította be a végeredményt. A zöld mez mellett a mutatott játék is reményt sugároz tehát a Dinamónál – kérdés, hogy egyéb okuk maradt-e a bizakodásra...

A Hermannstadtot jelen pillanatban csak jobb gólkülönbsége választja el a kieső helyektől, míg a Dinamo, minden problémája ellenére is, két pontra van a felsőháztól.

fotók: facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei