Novák Eduárd: Elkezdtük lefordítani „A magyar sport stratégiáját”!


A tárcavezető meggyőződése: a minisztériumnak kell mutatnia az irányt!

Az esztendő végére el kell készülnie a román sport új stratégiájának, jelentette ki az Ovidiu Ioanitoaiának adott interjújában Novák Károly Eduárd, az új román kormány sportminisztere. A tárcavezető másik fontos célja 2021-re, hogy részt tudjon venni a tokiói paralimpián.

London paralimpiai bajnoka nem is tagadta, a magyar mintát tartja követendőnek: „Elkezdtük lefordítani »A magyar sport stratégiáját«. Meg szeretném találni a legjobb formulát, és ezzel át kell világítanunk a román sportot”, magyarázta.
A tárcavezető ezúttal is megerősítette, hogy nem lehet minden sportágat egyforma szinten támogatni! „A minisztériumnak kell kijelölni az irányt! Uraim, ez a cél, tessenek felsorakozni mögötte!…. Azt akarom, hogy minden egyes szövetség a rendelkezésére álló forrás egy részét az utánpótlásra fordítsa! Kötelező módon”, jelentette ki rendkívül határozottan.

Novák elmondta, a román sport-és ifjúsági minisztérium a jelen pillanatban 118 szervezetet támogat anyagilag. „Ebből mintegy 20 használja fel megfelelő módon a rendelkezésére álló forrásokat. El kell érnünk, hogy ez elérje az 50-60%-kat!”, fejtette ki.

A konkrétabb célok közé sorolta a tárcavezető, hogy az olimpiára kvalifikált sportolóknak minden feltételt biztosítani tudjanak a felkészüléshez. Elmondta, a tokiói olimpián öt-hat érmet remél: evezésben, tornában, súlyemelésben…

Novák ezúttal is megerősítette, szeretne elindulni a paralimpián, nagy álma pedig, hogy a román kerékpáros körverseny felkerüljön az Eurosport képernyőjére.

fotók: https://www.facebook.com/EduardCarolNovak

A rovat legfrissebb hírei