Gyenes: Célkitűzés teljesítve!


Befejezte 11. Dakar-raliját az erdélyi motoros!

Begurult a Dzsiddában felállított célba, így teljesítette 11. Dakar-raliját Gyenes Emánuel. A szatmári motoros nem tudta ugyan megvédeni tavaly szerzett címeit, összességében azonban teljesítette a maga elé felállított célkitűzéseit.

„Összesítettben az első harminc, Malle Moto és Maraton kategóriában pedig a dobogó”, tűzte ki célként maga elé induláskor Gyenes.

Nos, pénteken a Janbu és Dzsidda közötti 200 kilométeres mért távot (és a 247 kilométeres összekötő szakaszt) a 22. helyen tette meg, ami egyben azt is jelenti, hogy összesítettben a 23. pozícióban zárta a Dakart. Pont mint 2018-ban. Ez egyben hat hellyel jobb, mint a tavalyi 29. helye.

Azzal már az induláskor tisztában volt Gyenes, hogy a két alkategóriában nem tudja majd megvédeni tavalyi bajnoki címét, tekintve, hogy a nyáron súlyos lábtörést szenvedett. Ezzel együtt Mani mind a szervizcsapatok nélküli versenyzők Malle Moto kategóriájában, mind a néhány létfontosságú alkatrész cseréjét megtiltó Maraton kategóriában a második helyen zárt. Malle Motóban 62 perccel maradt a litván Arunas Gelazninkas mögött, Maratonban pedig öt és fél órával a spanyol Tosha Schareina mögött.

Teljesítette a Dakart Saghmeister Gábor is, méghozzá a 60. helyen, ami 30-cal jobb, mint a tavalyi eredménye. A vajdasági motorosnak ez a harmadik legjobb teljesítménye a 2014-es 53. és a 2010-es 59. helyezése után.

fotók:  https://www.facebook.com/ManiGyenes

 

A rovat legfrissebb hírei