Nagyon elverték a Brassói Coronát


Nem kegyelmezett a Fradi.

A MAC HKB Újbuda – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés mellett Ferencváros-Telekom – Brassói Corona rangadót is rendeztek a jégkorong Erste Ligában.

Az összecsapás jól indult a brassóiaknak, de csúnyán ért véget.

A zöld-fehérek keretében újra ott volt Kóger és Roczanov. A Brassó remekül kezdte a meccset, 27 másodperc után Valchar talált be közelről. A Fradi is gyorsan felvette a ritmust, és a 4. percben, 17 másodperc alatt meg is fordította a találkozót. Előbb Kóger piszkált bele Sarcia lövésébe, majd Németh járt túl Polc eszén. A Brassóban benne maradt a két gól, a Fradi pedig ezt kihasználta, és Kóger újabb találatával ellépett. A Corona kapujában a hat lövésből három gólt kapó Polc helyett Tőke folytatta.  A vendégek fórban javíthattak volna, de egy nagyobb helyzetük akadt, Klempa próbálkozását pedig Arany védte. A kiegészülés után pedig gyors kontrát vezetve tovább növelte előnyét az FTC, Tóth Gergő középre adását Tóth Richárd vágta be – ez volt az együttes századik gólja a bajnokságban.

A második harmadot nagyobb elánnal kezdték a brassóiak, bő két perc után Péter Balázs be is talált. A Fradi azonban ezúttal is gyorsan tudott reagálni, és Nagy Gergő belőtte az ötödiket az előző hét legjobbjának választott Hodgman szép csele után. A Brassó próbálkozott, háromgólos hátrányban sem adta fel, de a zöld-fehérek védekezése stabil volt. Az utolsó másodpercek mégis visszahozták a vendégek reményeit, Tranca passza után Fowlie volt eredményes – ez volt az első gólja az idei szezonban.

A Corona az utolsó harmadot is lendületes játékkal kezdte, a kapuvas segítette ki a hazaiakat, de a Fradinak is volt helyzete, Tóth Adrián a felső vasat találta el. A brassói együttes próbálkozásait Arany rendre fogta. Aztán az utolsó nyolc percben az FTC le is zárta a kérdéseket: Sági, majd Somogyi is gólt szerzett, a végén pedig ismét Sági talált be.

Az FTC nagy győzelmet aratott és már öt meccse nem talált legyőzőre, így pedig önbizalommal várhatja a Csíkszereda elleni rangadót. A Brassó legutóbbi három találkozójából a másodikat veszítette el, hétfőn a Titánok ellen folytatják a Farkasok.

Eredmény
Ferencváros-Telekom – Brassói Corona 8–3 (4–1, 1–2, 3–0)
Gólszerzők:
Kóger (4., 7.), Németh (4.), Tóth Richárd (14.), Nagy G. (24.), Sági (53., 57.), Somogyi (57.), illetve Valchar (1.), Péter (23.), Fowlie (40.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei