Szász döntetlen: góllal és anélkül


Gólt nem lőtt, de pontokat legalább szerzett a két erdélyi csapat.

Egy-egy ponttal gazdagodott Erdély két „szász” csapata a román labdarúgó élvonal 17. fordulójában: a Gaz Metan és a Hermannstadt egyaránt idegenben ért el döntetlent.

Két győzelem után a Gaz Metan magabiztosan utazhatott Pitestire, ott viszont gyorsan hátrányba került az Arges ellen: a belga Alexander Maes már a 8. percben beköszönt a vendégeknek. A medgyesiek hiába birtokolták kicsivel többet a labdát (52%), kapura a hazaiak voltak veszélyesebbek, akik 5-ször találták el a kaput, szemben a vendégek két pontos kísérletével. Újabb gólt is hazai játékos szerzett, más kérdés, hogy ennek a vendégek örülhettek: Ionus Serban 63. percben született öngóljával ugyanis az erdélyiek vihettek el egy pontot.

Merőben más volt a mérkőzés képe Clinceniben, ahol az Academica vendégeként lépett pályára a Hermannstadt. Tette ezt új edzővel, a pénteken menesztett Ruben Albes helyét átvevő Liviu Ciobotariuval a kispadon. A korábbi sokszoros válogatott védő irányításával ugyan kevesebbet birtokolták a labdát a nagyszebeniek (47%), de kaput találó lövésük csak nekik volt. Nem sok, összesen négy. Ebből viszont egyik sem lett gól, így a Hermannstadt három vereség után szerzett ismét pontot. Más kérdés, hogy legutóbbi négy bajnokijukon mindössze egyetlen gólt voltak képesek összehozni.

A két döntetlennek köszönhetően a Gaz Metan jelenleg a 8., a Hermannstadt pedig 13. a bajnoki tabellán.

fotók: csgazmetan.ro/facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei