Pofon után győzelem


Javított a Corona a kisiklás után.

Három emberhátrányos gólt is hozott a hétfői játéknap az Erste Ligában. A Brassó hátrányból fordítva győzte le a Titánokat Győrben, míg a MAC HKB otthon diadalmaskodott az Opten Vasas felett.

Titánok – Brassói Corona 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Gólszerzők:
Luusuaniemi (14.), illetve Klempa (18., 41.), Tranca (37.), Valchar (50.).

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első tíz perc, aztán egy ideig négy a négy elleni játék zajlott a jégen, több helyzettel. A Titánok egészültek ki előbb, és a 14. percben Luusuaniemi távoli lövéssel meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A Brassó válaszára sem kellett sokat várni, késleltetett kiállítás alatt Klempa egyenlített.

A második harmadban a Titánok négyszer is fórban támadhattak, de nem tudtak újra vezetéshez jutni. A vendégek viszont emberhátrányban is betaláltak, a 37. percben Tranca volt eredményes. Az utolsó harmad elején Klempa tovább növelte a különbséget, majd fórban Valchar is betalált az 50. percben. A Titánok az utolsó három és fél percben emberelőnyben voltak végig, a meccset pedig kettősben fejezhették be, de nem tudtak kozmetikázni az eredményen.

A Brassó javított a Fradi elleni vereség után, és pontszámban beérte az UTE-t. A két együttes kedden is összecsap Győrben.

MAC HKB Újbuda – Opten Vasas HC 6–2 (3–1, 0–1, 3–0)

A vendégeknél a DVTK-tól kölcsönkapott Kiss Bence kezdett, és bemutatkozott a frissen igazolt Odnoga is.

A MAC HKB meccseinek elején általában történik valami, így volt ez most is: Kozma passzába jól nyúlt bele a kapu előtt Nagy Krisztián, így a hazaiak vezettek 79 másodperc után. Dóczi 2+10 percet kapott, de emberhátrányban is növelte a különbséget az újbudai gárda, Majoross harcos korongszerzés után talált be. A Vasas is aktív volt, alaposan megdolgoztatta Bálizst, de az utolsó percben Schmál fonák lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyul.t A MAC HKB mehetett azonban elégedettebben az öltözőbe: az utolsó másodpercen Terbócs középre passzolt korongja Kreisz korcsolyájáról pattant be.

A MAC HKB a második harmadban kettős fórban is támadhatott, de újabb gólt nem ért el. A Vasas viszont igen: Vesutkin éles szögből vette célba a kaput, a korong egy védő korcsolyáján felpattanva került a hálóba a játékrész utolsó percében.

Az egygólos különbség nem sokáig állt fent, 47 másodperc után Kreisz volt újra eredményes. A MAC HKB irányított a folytatásban is, ez a gólokban is megmutatkozott: előbb Orban lőtt be kipattanót, majd emberhátrányban Terbócs volt kíméletlen. A Vasas próbált közelebb zárkózni, de Bálizs fogta a lövéseket.

A MAC HKB ezzel feljött a második helyre, a DEAC elé. Az újbudaiak csütörtökön a Gyergyóval játszanak, míg a Vasas szintén ezen a napon az FTC vendége lesz.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei