Nagy kihívás előtt a Sepsi SIC


Francia, spanyol és belga ellenfelek.

A FIBA Európa Kupa G csoportjából igyekszik továbblépni a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata. Mindezt hazai környezetben, ám nézők nélkül igyekeznek meglépni.

Mától január 22-ig komoly kihívás vár a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC csapatára az Európa Kupa G-csoportjában, hiszen sorrendben a belga Basket Namur Capitale, a francia ESBVA Lille Métropole és legvégül a spanyol Cadi La Seu lesz az ellenfelük. Mindhárom mérkőzést 19 órától játsszák a Sepsi Arénában. A csoport első két helyezettje a legjobb 16 közé jut.

A Sepsi SIC vezetősége minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a csapat nézők előtt léphessen pályára. Végül a Kovászna megyei közegészségügy nem adott jóváhagyást...

– Klubunk vezetősége mindent megtett annak érdekében, hogy kosárlabdacsapatunk nézők előtt játszhassa az Európa Kupa mérkőzéseket. A prefektúra jóváhagyta kérelmünket, azonban a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a törvényre hivatkozva visszautasította igénylésünket. Szerettünk volna ebben a rendhagyó helyzetben is szurkolóink előtt pályára lépni, viszont a hatóságok jóváhagyása nélkül erre nem kerülhet sor. Tudjuk, hogy lélekben velünk vagytok, és bízunk benne, hogy üres lelátók előtt is sikerül majd kiharcolni a legjobb 16 közé jutást. Kedden, szerdán és pénteken is 19 órától játszunk. A mérkőzéseket a FIBA YouTube-csatornáján élőben nézhetitek. – fogalmaznak közleményükben a háromszékiek.

Az esélyekről szólva a csapat vezetőedzője, Zoran Mikes, beszélt, akinek elmondása szerint már nagyon várják a rajtot.

– Végre Európa Kupa meccseket játszhatunk. Erre vártunk a szezon kezdete óta. Nem lesz egyszerű négy nap alatt három ilyen intenzitású meccset letudni, de erőnlétileg, mentálisan, illetve taktikailag felkészültünk. Mindhárom ellenfelünk nagyon komoly erőt képviselő bajnokságból érkezik és óriási kihívásként fogjuk fel a tornát. Egyelőre viszont csak az első meccsre koncentrálunk és igyekszünk sorjába venni az akadályokat. Nehéz bármit is előre jósolni. Nagyon kiegyensúlyozott csoportnak néz ki. Igyekszünk a hibáinkat minimalizálni és élni az ellenfelek hibáival. – fogalmazott a tréner.

Fotó: Sepsi SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei