„Román tyúktolvajnak” nevezte Bölönit a rivális elnöke


Feszült rangadó, tettlegesség követte a verbális összetűzést.

Igazi rangadót vívott egymással a görög labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában az Arisz Szaloniki és a Panathinakosz, hiszen a Szuperliga negyedik helyezettje az őt üldöző ötödiket fogadta. A tét tehát az élmezőny végéhez vagy a középmezőny elejéhez való tartozás volt. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, főleg Görögországban, a viadal viszályba, balhéba csapott át.

Történt, hogy a szünetben Bölöni László, a vendég Panathinaikosz edzője hevesen reklamált a játékvezetőknél a játékoskijáróban, a hazaiak elnöke, Teodorosz Karipidisz pedig csendre próbálta inteni őt. „Hallgass!”, jött az erdélyi szakember ingerült válasza, amit követően Bölöni és Karipidisz heves vitába keveredett. Az Arisz elnöke ennek hevében nevezte „román tyúktolvajnak” a 102-szeres román válogatott, de magyar nemzetiségére nyíltan büszke Bölönit, számolt be a gazzzetta.gr görög lap.

A találkozó végén aztán a pályára költözött a feszültség, a hazaiak marokkói védője, Johan Benaluan és a vendégek spanyol játékosa, Juankar majdnem összeverekedett, Bölöninek kellett szétválasztania őket.

A találkozón amúgy Anarjirosz Kampecisz 9. percben szerzett góljával a Panathinaikosz 1-0-ra győzött, ezzel az athéni zöld-fehérek zsinórban harmadik bajnokijukat nyerték meg, legutóbbi négy meccsükön pedig gólt sem kaptak. Ennek köszönhetően a bajnoki tabellán feljöttek az ötödik helyre, öt pontra megközelítve a 4. Ariszt.

fotó: www.facebook.com/paofcgr

 

A rovat legfrissebb hírei