Nem várt nagy pofonba szaladt a Sportklub


Nem a székely csapatok napja volt.

Az éllovas FTC-Telekom biztosan nyerte meg a Csíkszereda elleni rangadót. A Brassó másodszor is legyőzte a Titánokat, míg a Dunaújvárosban szétlövésben múlta felül a Gyergyót.

Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 7–3 (3–1, 3–0, 1–2)
Gólszerzők:
Nagy G. (8.), Ellerby (13.), Németh (14.), Karmeniemi (21.), Kóger (33.), Hodgman (36.), Hajós (45.), illetve Láday (17.), Taratuhin (47.), Wishart (52.).

Jó tempót diktáltak a csapatok, mindkét oldalon voltak helyzetek, és az első gólt az FTC szerezte, hét perc után Nagy Gergő ért bele Hodgman lövésébe. A Fradi első emberelőnyével is élni tudott, Ellerby távoli lövését nem tudta hárítani Szamankov. Sőt, a vendégek kapusa másfél perccel később is tehetetlen volt, Tóth Adrián okos passzát az egyedül maradt Németh lőtte be. A Csíkszereda időt kért és kapust cserélt, érkezett László Arnold. Mutattak is életjeleket a szeredaiak, és végül Láday lövése Arany lába között a hálóba került, így a 17. percben összejött a szépítés.

A Csíkszereda emberelőnyben kezdte a második felvonást, ám a hazaiak növelték vezetésüket, Karmeniemi talált be. Bíró kapott 2+2 percet, de ezzel nem élt az FTC, ám a következő kiállítással már igen, a kijátszott akciót Kóger fejezte be közelről. És itt még nem volt vége a zöld-fehér hengernek, Hodgman szép csel után fonákkal emelte be a hatodik gólt. A harmad végén Sarcia és Tousignant vezette le bunyóval a feszültséget.

Az FTC a 45. percben tovább növelte a különbséget, Hajós is betalált. Erre viszonylag gyorsan válaszolt a Csíkszereda, emberelőnyben Taratuhin érkezett jól. Az utolsó tíz percben a vendégek próbáltak még közelebb zárkózni, ez Wishartnak sikerült is, de a Ferencváros így is fölényesen és magabiztosan győzött.

Az éllovas csütörtökön az Opten Vasast fogadja, míg a Csíkszereda Újpestre látogat.

Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói Hoki Klub 5–4 (0–1, 3–2, 1–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Gólszerzők:
Mazurek (21.), Dansereau (29.), Szappanos (40.), Turcotte (47.), St. Pierre (65. - GWS), illetve Podlipnik (16.), Koskiranta (26.), Csergő (36.), Troncinsky (52.).

A vendégeknél visszatért Cooke a kapuba. Felváltva jöttek a kiállítások, végül a 16. percben, éppen a hazaiak kiegészülése után szerezte meg a vezetést az aktívabban játszó Gyergyónak Podlipnik. A második harmad áthúzódó hazai fórral indult, és Mazurek egyenlített is. A forgatókönyv végig ez maradt ebben a játékrészben: a GYHK ismét vezetéshez jutott, az Acélbikák pedig rendre válaszoltak. Koskiranta emberhátrányban szerzett gólját fórban Dansereau egyenlítette ki, majd Csergő találatára Szappanos felelt az utolsó percben.

Sőt, a DAB a 47. percben először vezetett is, Turcotte volt eredményes. Ez a harmad rengeteg lövést hozott, a vendégek jóval többször próbálkoztak, és Troncinsky révén sikerült is egyenlíteniük.

A ráadásban sem unatkoztak a kapusok, de Bacashihua és Cooke és remekül védett, így jöhettek a büntetők. A szétlövést St. Pierre góljával az újvárosiak nyerték, így két pontot otthon tartottak.

A DAB így egy ponttal van lemaradva a Vasas és néggyel a Titánok mögött, a GYHK pedig hetedik. A székelyek csütörtökön a MAC HKB-hoz látogatnak, míg a Dunaújváros szombaton játszik a Vasassal.

Titánok – Brassói Corona 2–5 (1–4, 0–1, 1–0)
Gólszerzők:
Dobmayer (9.), Almási (52.), illetve Boriszenko (2., 10.), Tranca (16.), Molnár Zs. (19.), Dame-Malka (39.).

A hétfői meccsel szemben ezúttal a vendégek gyorsan vezetéshez jutottak, az első emberelőnyből Boriszenko volt eredményes a második percben. Egy bő fél percig kettős fórban is támadhattak a Titánok, ám ebből még nem sikerült egyenlíteni, de a 9. percbben, egyenlő látszámnál Dobmayer betalált. Egy perccel később viszont megint a brassóiak örülhettek, Boriszenko volt ismét a gólszerző. Erre még Tranca és Molnár Zsombor is lőtt egyet az első harmadban, így már húsz perc után kialakult a hétfői eredmény.

A folytatásban sem volt lőttek kevesebbet a csapatok, de kapusok jobban védtek. A Corona a39. percben Dame-Malka révén növelte az előnyét, és végül az 52. percben Almási tudott kozmetikázni az eredményen, de újabb gól nem esett.
A Brassó így beérte a DEAC-ot, és csütörtökön éppen Debrecenben zárja magyarországi túráját, A Titánok szombaton az UTE-t fogadják.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei