Sereghajtó lett Orbán és Lénárt


Két egyértelmű vereséggel zárt Románia Isztambulban.

Utolsó helyen zárta selejtezőcsoportját a román női kosárlabda válogatott, amely így nem jutott ki az ez évi Euróa-bajnokságra. A kvalifikációs sorozat „buboréktornákon” ért véget, Románia pedig Isztambulban vívta meg utolsó két mérkőzését a D csoportban. A keretben két magyar nemzetiségű lánnyal, a Sepsit erősítő Orbán Nikolett-tel és a Kézdivásárhelyen profiskodó Lénárt Paulával.

Romániára két mérkőzés várt Törökországban és mindkettőt meglehetősen simán elveszítette: előbb Csehország ellen 100-52-re, majd Olaszország ellen 81-66-ra.

Orbán a csehek ellen negyed óra alatt nem tudott eredményes lenni, az olaszok ellen pedig 8 pontot hozott össze három perc alatt, míg Lénárt mindkétszer négy-négy ponttal segítette csapatát. Mindkétszer 11 perc körüli játékidő jutott neki. A Sepsi másik játékosa, Ioana Ghizila mindkétszer a kezdőben kapott helyet és összesen 20 ponttal terhelte meg az ellenfeleket.

A D csoportot Csehország és Olaszország zárta az első két helyen 11 ponttal, a harmadik Dánia lett, a negyedik pedig mindössze egyetlen győzelemmel (a dánok ellen) Románia zárt.

Jelentősen közelebb állt a kvalifikációhoz a magyar válogatott, amely utolsó mérkőzésén, Pöstyénbe 65-57-re legyőzte a házigazda Szlovákiát. Ezzel pedig a H csoport mindhárom tagja két győzelemmel és két vereséggel, 6 ponttal zárt, a  körbeverésből pedig a magyar lányok a második helyen kerültek ki Szlovákia mögött és Hollandia előtt. Nem kerültek be viszont az öt legjobb csoportmásodik közé, így ők is lemaradtak a kontinenstornáról.

Az idei Eb-nek Valencia és Strasbourg ad otthont, a két házigazda, azaz a spanyol és a francia válogatott automatikusan résztvevője a 16 csapatos viadalnak.

Az Eb résztvevői: Belgium, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Fehéroroszország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Montenegró, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország

fotó: http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers

A rovat legfrissebb hírei