Hat székelyföldi csapat a Román Kupában


Felforgatott lebonyolítás.

Nem a korábban megszokott forgatókönyv szerint rendezik a teremlabdarúgó Román Kupa idei kiírását.

Az első szakaszt a szakszövetség összekötötte a másodosztály bajnoki kiírásával. A három csoport első három helyezettje jutott tovább a sorozat második körébe.

Itt csatlakozott hozzájuk az első osztály hét résztvevője. De lesznek kiemelt alakulatok.

Hiszen a nyolcaddöntőben négy négyes csoportot terve a Román Labdarúgó Szövetség és itt a tavalyi Final Four résztvevők kiemeltek lesznek. Vagyis a Székelyudvarhelyi FK, a Dévai Autobergamo, a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United. Utóbbi ugyan nem volt résztvevője a Final Fournak, de a Dunarea Calarasi visszalépésével ők foglalták el a helyüket.

A csoportokküzdelmek egyenes kiesési rendszerben fognak zajlani.

A sorozat nyolcaddöntőire, illetve negyeddöntőire február 20-21-én kerül sor, míg a négyesdöntőt a tervek szerint március 27-28-án rendezik.

A nyolcaddöntő és a negyeddöntő sorsolását kedden rendezik.

A nyolcaddöntőben érdekelt csapatok
1. Liga: Székelyudvarhelyi FK, Dévai Autobergamo, Csíkszeredai Imperial Wet, Galaci United (kiemeltek), Kolozsvári Clujana, Kézdivásárhelyi KSE, Luceafarul Buzau.
2. Liga:  Sportul Ciorăști, Jászvásári Poli, Ceahlăul Piatra Neamț, Gyergyóremetei Kereszthegy, Gyergyószentmiklósi Inter, Marosvásárhelyi VSK, Temesvári CFR, Metropolitan Ișalnița, Dévai West.

A rovat legfrissebb hírei