Messinek sem ment jobban, magyar válogatott lenne!


Nem érzi magát románnak a Fradi ellen betaláló fiatal támadó.

A Magyar Kupa 16-os döntőinek szerdai mérkőzései közül az egyik legkülönlegesebb találkozó a Ferencváros Dorogra tett látogatása volt. Nem csak azért, mert legnépszerűbb magyar csapatként a Fradi vendégjátéka mindig különleges, főleg az alsóbb osztályban szereplő klubok ellen, hanem mert olyan sárdagasztás volt a pályán, amelyre a zöld-fehérek válogatott védője, Botka Endre csak annyit tudott mondani, hogy életében nem játszott még ilyen pályán. Mi pedig hozzátehetjük: nem is láttunk még ilyet,..

De különleges volt az FTC 2-1-es győzelmével véget érő találkozó abból a szempontból is, hogy a Dorog színeiben két erdélyi játékos is pályára lépett, ráadásul mindketten kezdőként. A 22 éves Kanalos Toni Szatmárnémetiben született, a helyi Olimpiától került Kazincbarcikára, majd januárban Dorogra.

Nála is érdekesebb viszont Girsik Áron eddigi pályafutása. A Kolozsváron született támadó a CFR és a Viitorul után került Dorogra, ahol ebben a szezonban 21 bajnokin három gólt szerzett és két gólpasszt adott. A Fradi ellen is ő szerezte a szépítő találatot, büntetőből – mindezt 19 évesen. Ő amúgy a 88. percig volt a pályán. Ha megengednek némi humort, megjegyeznénk, hogy ezzel ugyanúgy egy büntetőgólig el jutott a Fradi ellen, mint a világsztár Lionel Messi a Barcelona színeiben a Bajnokok Ligája csoportkörében…

A mérkőzés után az NSO.tv-nek elmondta, ugyan korábban szerepelt a román utánpótlás-válogatottak keretében, de pályára nem lépett. Felnőttként viszont szeretne magyar válogatott lenni, mert „inkább érzem magam magyarnak, mint románnak”.

fotók: .facebook.com/aron.girsik

A rovat legfrissebb hírei