Csíki siker a székelyföldi rangadón


Növelte előnyét az Imperial.

Galacon elkezdődött a teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása. Az első teremtorna – kettőt rendeznek – első fordulójában Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely székelyföldi rangadót rendeztek.

A bajnoki címre pályázó csíki csapat már az első 10 percben eldöntötte a három pont sorsát amikor Lascu mesterhármasával, illetve Uhellinton góljával négygólos előnyre tettek szert. A folytatásban pedig már nem volt ahogy meglepetés történjen. A szünetre öt gólos, míg a meccs végére hatgólos lett a különbség.

A nap másik mérkőzésén a Galaci United favoritként lépett pályára a Dévai Autobergamo ellen. A vendégek viszont borították a papírformát. Két alkalommal is megszerezték a vezetést. Igaz a hazaiak mindkétszer egyenlítettek. A Galac nagy erőket mozgósított, de a Déva, a Csíkszeredából visszaigazoló, Tonita vezérletével, állta a sarat és döntetlenre mentette a mecset.

Ma újabb két meccset rendeznek. Az FK Székelyudvarhely a Dévai Autobergamoval, míg a Csíkszeredai Imperial Wet a Galaci Unoiteddel találkozik.

Rájátszás, felsőház, 1. forduló

Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely 8–2 (6–1)
Gólszerzők
: Lașcu (4., 9., 10.), Duque (5.), Uhellinton (8., 28.), Milovac (20.), Iszlai (30.), illetve Miklós Árpád (14.), Bálint (33.).
Imperial Wet: Cârdei – Covaci, Lașcu, Biró, Milovac, Iszlai, Pânzaru, Tifán, Miklós Tamás, Matei, Duque, Uhelliton, Küsmödi, Farkas.
FK: Grigoraș – Szécsi, Kedei, Bálint, Balázsi, Gálfi, Kerestély, Balázs, Miklós Árpád, Boga, Gălățeanu, Sebestyén.

Galaci United – Dévai Autobergamo 2–2 (1–1)
Gólszerzők:
Crișan (16.), Araujo (36.), illetve Grosu (9.), Gavrilă (26.)
Galac: Dinicuță, Tacot, Cireș, Crăciun, Burdujel, Crișan, Araujo, Ignat, Arhire, Petică, Boșneagă, Cojocaru, Păduraru, Neacșu.
Déva:
Toniță, Stoica, Szőcs, Hadnagy, Gavrilă, Toader, Grosu, Boldor, Ossorio, Magalhaes, Hugo Jose, Voin, Iancu.

A felsőház állása
1. Csíkszereda 6 pont
2. Galac 3 pont
3. Déva 2 pont
4. Székelyudvarhely 0

Fotó: Sorin Pana / Sportul Ilustrat facebbok

A rovat legfrissebb hírei